Čeferin: VAR me nije ubedio, pogledajte slučaj Srbije

Čeferin: VAR me nije ubedio, pogledajte slučaj Srbije Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images

Predsednik UEFA Aleksadner Čeferin je kazao za slovenačku Ekipu24 da nisu tačne najave da bi VAR mogao da bude u upotrebi od četvrtine finala tog takmičenja. Slovenački fudbalski funkcioner je kao primer neubedljivosti ovog sistema naveo i primer sa utakmice Srbija Švajcarska.

Posle najava da bi VAR mogao da bude u upotrebi u nekim kasnijim fazama Lige šampiona, predsednik UEFA Aleksander Čeferin je to demantovao i ponovo je izrazio sumnju u opravdanost korišćenja video asistencije.   

"Ne znam odakle je to došlo, ali mi nismo pričali o tome i ja još uvek nisam ubeđen u opravdanost VAR. Ima i dalje stvari koje treba da se raščiste. Ko odlučuje da treba gledati VAR? Glavni sudija ili sudija u studiju? Navijači ne razumeju, novinari ne razumeju VAR. Šta sudije treba da gledaju, a šta ne treba?", rekao je Čeferin slovenačkom listu Ekipa24.

 "Jedan sudija mi je rekao: 'Bio je veliki incidetn, stavio sam prst na uvo i ostao sam potpuno sam u donošenju odluke. Pogledajte takođe slučaj Srbije. Nije im dosuđen čist penal protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu, a bilo je dosuđenih penala za mnogo manje prekršaje. Mnogo je stvari nejasno, ali znamo da će jednog dana biti neophodno uvesti VAR. Moraćemo da ga prihvatimo jer igramo šurom Evrope, a Liga šampiona nije običan turnir. Takođe je potrebno napraviti pravila. Pogledajte asistente na Svetskom kupu koji nisu radili ništa već su samo čekali"dodaje predsednik UEFA.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Coa

Obožavam ove što su ostali zarobljeni u istoriji, ove za koje je sudomašina poslednja reč tehologije...

4 3

đape

Nemaš ti problem sa VARom, nego sa sudijama.

38 3

Brk

Ima problem sa nameštanjem u slučaju korišćenja VAR-a.

16 0

* Sva polja su obavezna