Protest zbog niske cene suncokreta, s Nedimovićem u petak

Protest zbog niske cene suncokreta, s Nedimovićem u petak Izvor: N1

Udruženje poljoprivrednika "Stig" Požarevac jutros je organizovalo protestnu vožnju traktorima kroz centar grada sve do glavnog puta za Beograd, koji koristi cela istočna Srbija.

Poljoprovrednici za N1 kažu da su nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta od 28 dinara, koja je prošle godine bila 38. Oni traže da se otkupna cena poveća na 35 dinara, jer je, kako kažu, tolika u okruženju.

"Smatramo da su poljoprivrednici ugroženi i opljačkani od strane Ministarstva trgovine i uljara koji drže monopol nad tom kulturom", rekao je za N1 Ivan Vučković, predsednik udruženja "Stig".

On kaže da je problem u tome što poljoprivrednici, nakon žetve, ne mogu da zadrže suncokret u svojim ambarima, već moraju odmah da ga predaju uljarama, jer on brzo propada. Onda ih uljari ucenjuju, navodi i dodaje da im daju nižu cenu za otkupninu, od 28 dinara.

"Smatramo da to nije u redu prema poljoprivrednicima", kaže.

Protest suncokretara zbog otkupne cene, protest suncokret, Izvor: N1

Protest je počeo jutros u 7.30, i trajao je do 11 sati. Policija je obezbeđivala ovaj skup, a incidenata nije bilo.

Poljoprivrednici kažu da ih je u jutarnjim časovima pozvao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji im je uputio poziv da u petak dođu na razgovore kako bi pronašli rešenje.

Iz udruženja "Stig" poručuju da će radikalizovati protest ukoliko im se zahtevi ne ispune.

Protest suncokretara zbog otkupne cene, protest suncokret, Izvor: N1

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

A cena pšenice? Zaboravismo koliko je plaćena i ne reagujemo i ako vidimo za koliko se sa njom trguje samo mesec dana kasnije.

6 0

Djokica

Zaboravili ste da podrzite ljude kada su izasli na ulice zbog preskupog dizela.Vi poljoprivrednici ste najugrozeniji u ovoj drzavi.Zato se morate okupiti malinari vocari i svi ostali koje pljacka ova vlast

6 0

rada

iza ovog protesta stoje; Đilas, Jeremić, Janković i Obradović. Valjda je taj redolsled.

121 17

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo