Otkaz dvojici radnika Resavice "zbog sindikalnih aktivnosti"

Otkaz dvojici radnika Resavice "zbog sindikalnih aktivnosti" Izvor: N1

Zamenik predsednika Sindikata rudara u Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja Resavica Svetislav Stojković rekao je da je njemu i sekretaru tog sindikata Draganu Radojkoviću uručen otkaz ugovora o radu, jer ih poslodavac optužio da u radno vreme obaveštavaju radnike o "sindikalnim aktivnostima".

"Već duže vreme upozoravali smo v.d. direktora Resavice Marka Vukovića da je dužan da sindikatu obezbedi prostor za rad, a na to ga je upozorila i inspekcija. On nam je posle upozorenja da u radno vreme obavljamo sindikalne aktivnosti uručio otkaze", rekao je Stojković.

Stojković je rekao i da je "direktor sa oglasne table skidao informacije u kojima je sindikat obaveštavao radnike o štetnim kompenzacijama, kupovini skupih automobila i nabavci nepotrebnih mašina".

Dodao je da će podneti krivičnu prijavu, jer kako navodi, taj sindikat ima dokaze da direktor svesno krši Zakon o radu time što odbija da im obezbedi prostor za rad. Stojković je rekao da su on i Radojković nadzornici smena u Resavici.

Tagovi: resavica , sindikat , rudari , rudnik

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Postar

Novembra 2017e, 37 postara suspendovano zbog protesta. Dva velika sindikata nisu reagovala, a mali takodje suspendovani. Ni jedan medij se nije pojavio da snimi, objavi taj snimak.Direktrka Mira, Krkobabiceva sekretaica vedri i oblaci postom... eeee Srbijo

8 0

Ben Akiba

I na rudare su udarili, nista im nije sveto

47 85

Ex faca

A šta ste mislili, da će neobrnute pare podeliti radnicima? Ćutite kad imate posao, jel vidite da može i bez njega da se ostane. Hoćete beli hleb, e pa neće moći. To je privilegija odabranih. Narod je samo statistika i to lažna, kao naši životi, naš socijalni status, naša državaili uklopljiva prema potrebi.

45 135

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo