Stanari još na ulici: Investitor nam ponudio tri barake

Stanari kuće u Dositejevoj ulici u Novom Sadu, kojima je investitor kopajući temelje susednog placa srušio ceo zid, još su na ulici. Investitor im je, kako kažu, kao privremeni smeštaj ponudio tri barake s poljskim toaletima, što su odbili i pomoć zatražili od gradskih vlasti. Odgovor ih, međutim, nije zadovoljio.

Izvor: N1

Pomozite nam, molili su stanari zgrade koja je ostala na tri zida, tražeći sastanak između četiri sa gradonačelnikom Novog Sada. Prijem su dobili, ali do rešenja, po svemu sudeći, put će biti dug. Grad je obećao da će obezbediti privremeni smeštaj, ali samo onima koji su socijalno ugroženi, zbog čega su se u polusrušene kuće vratili utučeni.

"Bili smo na sastanku, pre sastanka nismo imali gde da noćimo, posle sastanka nemamo gde da noćimo", kaže jedan od stanara Dragan Mitrović.

Na sastanku im je rečeno da je smeštaj za najsiromašnije maksimum koji grad može da učini, poručujući im da pravdu traže na sudu. U međuvremenu, za pomoć će morati da se obrate vlasniku firme koja je štetu napravila, a koji ih nakon urušavanja nijednom nije posetio.


"Uradio nam je to što je uradio, sad bukvalno, da budem ironičan - na Peru ložača prebacuje odgovornost. Idi, vijaj, kaže nekog bageristu, on je to uradio... šta mi imamo od toga?", pita se Mitrović.

"Meni su to par excellence barabe za to što su napravili tu štetu, tu svinjariju, pa ih danas nema nigde. A da li je ovo namerno rađeno od strane investitora, da li je to priča da dođe do prostora za neke druge objekte, nove objekte, ja to ne mogu da znam, ali mogu da sumnjam - da li je nekom odgovaralo da se ovo uradi. I da li imamo posla sa građevinskom mafijom, verovatno imamo", kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"U pravno uređenoj državi, gde ne štiti Pera Đoku zbog korupcije i mita, već bi neko ležao u zatvoru. Ovde niko nije kriv. Kriv je zid što je pao, ali sad - šta ćemo dalje ne znamo", rekao je Dragan Mitrović.

Nije kriva ni građevinska inspekcija, tvrdi prvi čovek Novog Sada. Iako su građani mesecima ukazivali na problematične radove za koje investitor nije imao dozvolu, Vučević tvrdi da je sva odgovornost na firmi čije ime je istaknuto na gradilištu.

"Ako mislite da ćete mi napraviti političku priču da je grad sad nešto kriv, i da vam je interesantno ne da li je investitor koji je napravio štetu kriv, nego da je grad kriv - to neću da dozvolim. Pritom, nikog ne amnestiram i ne aboliram. Ako je neko zakazao od strane inspekcije, treba da odgovara kao i investitor", poručio je Vučević.

Vučević dodaje da je policija dokaze u ovom slučaju predala tužilaštvu, koje bi trebalo da odluči o pokretanju postupka. Stanari, međutim, strahuju da šta god bude odlučeno na sudu, njima neće doneti satisfakciju, jer na papiru, investitor na računu nema ni dinara.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

A Porezi

Cek malo...sto placamo onda porez drzavi ako nije u stanju da nas zastiti u ovakvoj situaciji?

0 0

Licemerje

U Kraljevu su neki ljudi napravili neki spomenik nekom psu koga su jako voleli. U parku. ODMAH su se stvorili svi organi koji bi trebalo da budu tu i nalozili rusenje spomenika.....Samo da znate... Nekome se dozvoljava, nekome se ne dozvoljava... Voleo bih samo da se javno objavi kriterijum po kom je nekome dozvoljeno da gradi sta hoce i gde hoce, a nekome nije.

27 0

Cveta

I dalje glasajte za vodju i SNS. Tako i treba ovom narodu.

46 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo