Leskovac plaća pola miliona dinara za Roštiljku i Roštiljka

Leskovac plaća pola miliona dinara za Roštiljku i Roštiljka Izvor: Shutterstock

Predstojeću, 29. leskovačku Roštiljijadu krasiće dve lutke - Roštiljko i Roštiljka, visoke tri i 2,9 metara, čija izrada će koštati više od pola miliona dinara, odlučlili su većnici grada Leskovca.

Grad će za izradu ovih lutaka izdvojiti 504.000 dinara i uplatiti ih preduzeću "Maslačak" iz Beograda, koje već radi na lutkama po narudžbini Turističke organizacije Leskovac (TOL), organizatora Festivala roštilja.

Danas je saopšteno da će poslednjeg dana sa Roštiljijade uživo biti emitovana "Žikina šarenica" na Televiziji Pink, što će grad Leskovac koštati dodatnih 539.000 dinara.

"Lutke su izrađene od specijalnog materijala tako da im vremenske prilike ne mogu naškoditi. Tokom Roštiljijade stajaće na ulazu roštiljske promenade kod Tehnološkog fakulteta, a kasnije će biti smeštene u dvorištu Šop Djokićeve kuće gde će posetioci moći da se slikaju", kazao je v. d. direktora Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić.

On je dodao da će lutke simbolizovati "tradicionalne vrednosti leskovačkog ugostiteljstva i gastronomije".

Roštiljijada počinje 27. avgusta i završava se 1. septembra u ponoć.


Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Xy

Imamo mi, u Skupštini, i Roštiljka i Roštiljki, kol'ko voliš!

56 0

Dragoljub

Ako ne bude visoka minimum 5 metara, ja kao pravi Leskovčanin (dobro, iz okolinu Leskovca) SE UOPŠTE NE SLAŽEM.Pogotovu kada je u pitanju Žikina šarenica, naša najjača emisija koja se najviše gleda na selu, kao rijaliti, a posebno što će biti emitovana na našoj voljenoj televiziji PINK. Gde bre da se brukamo pred ovolki svet. Kada može Beograd što da ne može i Leskovac koje se nekada zvao “mali Mančester”

21 1

Volume

Provizija i igradnja Le serifa!

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo