Dvostruki oskarovac Aleksander Pejn stiže u Beograd

Dvostruki oskarovac Aleksander Pejn stiže u Beograd Izvor: REUTERS/Danny Moloshok
Aleksander Pejn sa Oskarom koji je dobio 2012. godine za scenario za film "Potomci"

Ovogodišnji, četvrti po redu Festival nezavisnog američkog filma biće održan od 13. do 16. septembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Od nezavisnog filma do Oskara“, a specijalni gost biće dvostruki oskarovac Aleksander Pejn.

Reditelj, scenarista i producent Aleksander Pejn jedan je od retkih u Holivudu koji ima pravo na apsolutnu umetničku slobodu i “finalni rez“ svojih filmova, podsećaju organizatori festivala. Radio je sa Džekom Nikolsonom, Džordžom Klunijem, Metom Dejmonom, Riz Viderspun, Lorom Dern, Bertom Rejnoldsom, Tipi Hedren.

Autor filmova “Stranputica“, “Nebraska“, Potomci“ i “Sve o Šmitu“ primiće nagradu ”Indie Icon Award“ za životno delo i razgovarati sa radoznalom beogradskom publikom o svom putu od nezavisnog filma do Oskara, u subotu 15. septembra. Potom će uslediti projekcija jednog filma iz “nezavisne“ faze opusa ovog autora.

Organizatori poručuju da ovogodišnje izdanje festivala ne beži od teških tema i društvenog angažmana, te nastavlja da traži odgovore na izazove života u paralenom svetu novih tehnologija i društvenih mreža.

Za Grand Prix festivala IndieBelgrade 2018. takmičiće se šest premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, prikazani na ovogodišnjoj Veneciji, zatim na Sandensu, Trajbeki, Karlovim Varima, a među njima i pobednik Festivala Sandens 2018.

aleksander pejn Izvor: Promo

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

steleo

kuda dolazi Koridorom 10? ..kako ce od potpornog zida .

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo