Priština počela pripreme za demarkaciju granice sa Srbijom

Priština počela pripreme za demarkaciju granice sa Srbijom Izvor: N1
Priština (arhiva)

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići, a prenosi RTS.

Bulići je, kako prenose prištinski mediji, rekao da "ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije".

"Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda", rekao je Bulići.

Prištinski mediji navode da može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Tači je za kosovske medije izjavio da će sastanak sa Vučićem biti u prvom delu septembra, i da će taj susret stvoriti osnovu za razgovore o budućnosti.

Izvor: N1

Tagovi: Kosovo , Demarkacija

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sima

Sve ce da bude kako Taci kaze, to zna i Vucic, samo pravu predstavu za ovaj glupi narod.

45 175

Zeljko Bgd.

Za predsednika ove Komisije treba imenovati g.Marka Djurica, epskog junaka iz SNS.

44 129

vojvoda Putnik

Da se malo i ja umesam u polemiku americkih generala Granta i Lija,ovaj drugi je bio da se neukida robovlasnistvo.Mi Srbi smo strasno pogresili,tacnije nasa kruna Karadordevic,politicari i intelektualci kada su se upustili u projekat ,,drzava svih juznih slovena-Jugoslavija" zavrsetkom prvog svetskog rata.Jedini iskreni prema toj tvorevini su bili Srbi svi ostali su to prihvatili kao ,,kisobran i cekanje povoljnog trenutka da se razbije".Jrdino albanci nisu imali nikakvog razloga i viseg cilja da budu u toj tvorevini,silom su ugurani. Mozda je doslo vreme da srpska i albanska intelektualna javnost razmislja o nekom modelu drzavne zajednice Srbije i Albanije,slozena drzava,laka unija.Kosovski gordijev cvor bi bio resen,tacnije srpsko i albansko nacionalno pitanje.Sa mogucnoscu da se i Makedonija pridruzi ovom savezu.Da vidimo kako reaguju vasi pratioci a i uvazeni generali.

15 18

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo