Alpake stigle u Zoo vrt, kenguri iskušavali snimatelja N1

Beogradski Zoološki vrt ima nove stanovnike - radi se o paru alpaka, koje Beo zoo vrt do sada nije imao. U okviru razmene sa zoološkim vrtom u Ljubljani - put Slovenije uskoro kreće par crvenih kengura - koji su danas bili više nego raspoloženi da snimatelja N1 stave na ozbiljne izazove.

Izvor: N1

Novi stanovnici Zoo vrta, alpake ramenjene za par kengura 

Na prvi pogled... Rekli biste da su ovo bebe lame. Jer i gledaju u njih kao da su im mame. To su i za nove stanovnike beogradskog zoološkog vrta mislili i najmlađi posetioci, mada se nisi svi dali zbuniti...

Ovo nisu lame već alpake, životnje koje potiču iz Južne Amerike u koje su u Beograd stigle iz zoološkog vrta u Ljubljani. Sada se prilagođavaju na novu sredinu, ljude i prve kamere koje ih u Srbiji snimaju...

Osim što su prve svoje vrste u beogradskoj zoološkom vrtu, trenutno se najviše plaše ljudi...

Pokušali smo sa hranom... Jabukama, salatom i patlidžanom.

Za suv list se više nego bore... Bravo! Međutim, za patlidžan - ne.

U ovom paru koji se sve vreme drži zajedno - mužjak je nešto sitniji, mlađi i svetliji, dok je ženka tamne braon boje stara nešto više od godinu dana. Imena još nemaju ali očekuje se da se uskoro odomaće.

"Baš su pitome, treba ih smo približiti sebi i odgojiti na pravi način. Onda ćemo ih posle voditi po vrtu da mogu deca da ih diraju, da ih maze, da ih vode i da se druže sa njima", kaže Slobodan Romanić, zamenik direktora Beo zoo vrta.

Došle su pitome alpake, a u okviru razmene će u Ljubljanu uskoro crveni kenguri, takođe par. Mnogo su manje uplašeni nego alpake - prišle su kameri, čak pokušale i da se popnu.

U jednom trenutku, ova ženka je želela da pokaže šta sve može pa je uz minimalan zalet preskočila snimatelja.

U želji da se kvalifikuje ili da jednostavno i ona bude preskočena kada se bude odlučivalo ko će se u narednom periodu iz Beograda preseliti u Ljubljanu.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Xxx

Sloboda životinjama

6 1

Sasa

Vrt se u poslednjih godina promenio na bolje. U pola vrta vise nema betona ni malih kaveza vec su oni zamenjeni prostranim i ozelenjenim stanistima sa protocnim bazenima i potocima, sa potrebnim platformama, penjalicama, i igrackama za zivotinje.

4 1

smesni su

jos da beo zoo vrt ne izgleda kao zatvor od betona bilo bi super

20 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo