Ubistvo Olivera Ivanovića - sedam meseci tišine o istrazi

Ni sedam meseci posle, ne zna se ko je ubica, niti nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića. Iako su političari Beograda i Prištine više puta izjavljivali da imaju određene tragove u vezi s tim zločinom, nadležna tužilaštva ni jednu zvaničnu informaciju o toku istrage nisu saopštila.

Izvor: N1

Posle pet hitaca ispaljenih u Olivera Ivanovića, sedam meseci odjekuje tišina. Ćute u Prištini, ćute u Beogradu, ćuti međunarodna zajednica. Supruga ubijenog Olivera, Milena Ivanović za N1 kaže da joj se ne sviđa što vreme prolazi, a o istrazi zvaničnih informacija nema.

Sumnjivo joj je, kako kaže i obrazloženje da sigurnosne kamere na zgradi Građanske Inicijative, ispred koje je Oliver ubijen nisu radile.

"Oliver je postavio te kamere na stranačkim protorijama i ja sam bila sa njim tog dana kad je servisirao kamere, ja i Bogdan smo bili s njim, par nedelja ili mesec dana pre ubistva i baš mi je neverovatno da kamere baš u tom trenutku nisu radile, a da su deset minuta posle proradile", kazala je Milena Ivanović.

Istrage o ubistvu Ivanovića zasebno vode Priština i Beograd, ali i njegova supruga, koja kaže da će u septembru dati iskaz kod specijalnog tužioca na Kosovu, kao i da se nedavno videla sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a uskoro očekuje susret i sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

N1: Pošto i Srbija vodi svoju istragu, ima li napretka, šta ste saznali iz razgovora sa predsednikom?

"Ima napretka, ali ne mogu o tom da pričam, prosto i zbog svoje bezbednosti", kazala je Milena Ivanović.

 Ipak, niko od predstavnika Beograda i Prištine nije razgovarao sa bratom Olivera Ivanovića, Miroslavom, koji radi kao sudija Apelacionog suda Kosova. A on u izjavi za list Danas tvrdi da je Oliverovo ubistvo političko.

"Definitivno, Oliver je politički uklonjen, jer je politički smetao. Ne verujem u priče o tome da je tek odabrana žrtva s ciljem da se postignu određeni efekti. Ovo je bilo direktno usmereno protiv Olivera, zato je na ovaj grozan način uklonjen sa političke scene i sa ovog prostora", ocenio je Miroslav Ivanović.

U istom intervjuu Miroslav Ivanović kaže i da je sasvim moguće da je Oliver ubijen kao protivnik podele Kosova.

"Oliver jeste imao drugačiji politički stav o podeli i razgraničenju i on se o tome već izjašnjavao na mnogo mesta i prilika. Sad je sasvim jasno i sigurno, jer je on uvek iznosio svoje mišljenje nedvosmisleno, jasno i koncizno, da je to oponentni stav i kao takav jedan od ili isključivi razlog za ovo što se desilo", rekao je brat Olivera Ivanovića.

Ivanovićev brat dodaje i da bi istina o ubistvu Olivera mogla da bude iskorišćena za političku trgovinu između Prištine, Beograda i međunarodne zajednice.

Dok članovi građanske inicijative ocenjuju da neoglašavanje o istrazi izgleda kao da neko želi da to ubistvo zataška.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Janko

A ko je na pinku snimao, plaćao i emitovao spotove koji su Olivera proglasili izdajnikom neposredno pre ubistva - verovatno Albanci? Zašto ti "Albanci" nisu otkriveni i predstavljeni javnosti?

27 0

Mija

Najbolje za Srbiju bi bilo kada bi se svi zlocini na Kosovu otkrili. Ovo je jos jedno ubistvo u nizu koje su pocinili Albanci. Svi cute o tome

1 13

19210

Ova režija sa kamerama je definitivno klasik. Sećate li se 12. marta?

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo