Bager srušio zid kuće u Novom Sadu, investitor bez dozvole

Više stanara kuće u novosadskom naselju Salajka, ostalo je bez krova nad glavom - tačnije, bez jednog kućnog zida, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja. Investitor buduće višespratnice za sve krivi izvođača radova, ali stanarima obećava trajan smeštaj o svom trošku.

Izvor: N1

Do juče dom nekoliko porodica, sada tek - polovina doma. Kuća u Dositejevoj 11 kao kolateralna šteta izgradnje višespratnice na susednoj parceli. Stanari kažu - moglo je biti i gore.

"Juče je, ja sam bila na poslu, ćerka je sama ostala kod kuće i ležala je baš tu na ugaonoj garnituri, tu gde je provalija. I poslala mi je poruku: 'Mama kvrcka zid i otpada malter'", kazala je stanarka Milijana Čudić.

Na kraju je pao i ceo zid - koji se našao na putu bageru koji je na susednom placu iskopavao temelj za buduću višespratnicu.

Niko od stanara na sreću nije stradao, a noć su proveli u hotelu.

Kada su se ujutru vratili onome što je ostalo od njihovih domova, mogli su da priđu samo do ograde - ulaz na plac je zapečaćen, a lokaciju obezbeđuju nadležne službe.

Ubrzo je stigla i investitorka.

 "Mi želimo da grad bude totalno upoznat s tim šta se dešava i da nas grad prepusti vama, jer trenutno grad sada pomaže, i mi smo u njihovim rukama. Mi smo zahvaljujući njima prespavali sinoć tamo", obratili su joj se stanari.

"Ja sam obezbedila. Ko? Ja sam obezbedila sinoć prenoćište i prevoz", kazala je investitorka Dobrila Knežević iz firme Astra plan.

"Mi ćemo insistirati i ovo da rešite", odgovaraju stanari.

Knežević je ponovila: "Panormu i hotel Vojvodinu ja sam rešila".

A onda su stanari odgovorili: "Očekujemo i ovo da rešite".

"Oni su mene zvali i rekli da ljudi treba da spavaju, šta je grad pokrenuo, ja se nisam osvrtala na grad. Ja sam odmah reagovala", kazala je Knežević.

"...Ili kad sam Vas ja zvala pa ste vi rekli da ne znate, da sam ja pogrešila broj", odgovorila je jedna stanarka.

"Meni dete juče moglo da pogine, a vi meni kažete da sam pogrešila broj", dodala je.

Da cela stvar bude gora - investitor je na susednom placu zidao bez adekvatne dokumentacije.

"Mi imamo urbanističke uslove, imamo rešenje o rušenju", kazala je Knežević.

Na pitanje da li ima dozvolu, ona je odgovorila "Dozvola je u toku izrade".

Kako je bilo moguće da se gradi bez dovole?

"Mi nismo ni tražili da se gradi, nismo ni gradili", rekla je.

Nisu gradili, nego - rušili. Investitorka od toga pere ruke i za sve krivi izvođača radova.

"Ja sam rekla sačekaj, nadam se da će vrlo brzo biti. A šta je uradio, zašto je kopao, sa bagerom, ja stvarno ne znam. Mislim ja treba tu da odgovaram ovaj za sve i da odgovaram na sva pitanja, a ni luk jela ni luk mirisala", kazala je investitorka.

Ipak, stanarima je obećala da će dobiti trajan smeštaj o njenom trošku i pre nego što se utvrdi ko je krivac i za rušenje i za narušavanje dostojanstva i ugrožavanje života stanara.

Tagovi: Novi Sad , rušenje , stanari

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dositejeva

Ja sam jedan od stanara Dositejeve 11. Po papirima koje poseduje moj advokat, postoji sprega gradskih vlasti i investitora! Građevinska inspekcija je bila po prijavi 8.8.2018. i tada inspektorka nije utvrdila da investitor nema građevinsku dozvolu, nego tek kada je zid pao, 7 dana kasnije to utvrđuje! Dakle, to je dovoljan dokaz o sprezi! Zid je namerno srušen tu nema dileme! Novinarima RT Vojvodina je dato upozorenje da prekinu sa izveštavanjem! Zastrašivanje! Apsolutno bezvlašće i čista korupcija.

23 1

Mi ma

To je sramota sta su uradili ljudima, sad su ih smestili u hotel kyko onk kazu, to je na klisi, uzas boziji, tu dolaze makroi i pratnja, to oni zovu hotel, ljudk podrzite ih bar komentarima, svako od nas moze doci u situaciju koju ne bi zeleo.

25 0

hint

Odmah grupnu tuzbu protiv investitora i izvodjaca, automatski zabelezba u katastru na njihove zavrsene i nezavrsene zgrade, pa ce ekspresno podeliti stanove onima koje su ostetili, jer nece moci da prodaju postojece stanove ni da dobiju upotrebne dozvole za njih. Mogu da biraju da vam nadoknade stetu ili da proglase bankrot. Naivni ste ako mislite da nemaju stanova i novca da vam nadoknade stetu.

44 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo