Brnabić: Kosovo nije pitanje za političku zloupotrebu

Brnabić: Kosovo nije pitanje za političku zloupotrebu Izvor: Reuters/Simon Dawson

Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, rekla je premijerka Ana Brnabić za Tanjug, prenose beogradski mediji.

Ona je istovremeno pozvala sve aktere političkog i javnog života na odgovoran odnos prema tom pitanju, a građane - da stanu uz predsednika Republike, u nastojanju da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju i za budućnost zemlje.

Otvaranjem unutrašnjeg dijaloga i teškim, ali nikad konstruktivnijim, razgovorima sa najvažnijim svetskim liderima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je odvažnost, hrabrost, najveći mogući stepen političke odgovornosti, navela je premijerka.

Brnabić podseća da Kosovo i Metohija nije pitanje za jednokratnu upotrebu, a posebno ne za političku zloupotrebu, dodajući da se, ipak, već neko vreme pretvara u predmet dnevno-političkih rasprava. Ističe da to "dodatno degradira politički dijalog i to na pitanju oko koga moramo uspostaviti nacionalni konsenzus".

"Apelujem na sve učesnike u političkom i javnom životu da nastupaju kao odgovorni pojedinci, svesni da će rešenje ovog pitanja obeležiti budućnost generacija. U trenutku kada se odnos velikih sila prema Srbiji menja i kada se naš glas čuje mnogo više nego pre nekoliko godina, vreme je da pokažemo što veće jedinstvo o ovoj temi", kaže Brnabić.

Premijerka je ocenila da društvo treba da se pokrene ka rešenju, da izvuče glavu iz prošlosti i da se okrene "budućnosti koju sada stvaramo".

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kozimo

A iza čega da stanem? Iza čoveka mogu da stanem samo kada hodam stepenicama.Iza ideje,programa a posebno važnih pitanja cu da stanem ili ne stanem onda kada mi se saopšte i obrazlože jer imam mozak da mislim, imam obrazovanje da mogu da znam i imam iskustvo da mogu da procenim....

31 106

ADAM

... ali eto, moramo sa necim da zamajavamo narod.

18 91

Stevan Grbic

E kad bi to neko shvatio. Ovako svako vuce na svoju stranu.

136 25

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo