Restoran "Savanova" zatvoren zbog neprijavljivanja radnika

Restoran "Savanova" zatvoren zbog neprijavljivanja radnika Izvor: N1

U Beogradu poreska inspekcija zatvorila je 10 lokala na ekskluzivnim lokacijama u centru grada, uključujući i restoran "Savanova", koji se nalazi u okviru projekta "Beograd na vodi".

Katanac za "Savanovu" usledio je zbog neprijavljivanja radnika, ali se ovaj lokal, kao i gotovo svi koji su zatvoreni, opredelio da nameštajem zakloni prave razloge zatvaranja, i istakne obaveštenje da su na kolektivnom godišnjem odmoru.

Kako za N1 kažu u Poreskoj upravi, upravo eksploatacija radnika jedan je od glavnih razloga za masovno zatvaranje beogradskih lokala, pored poslovanja mimo fiskalne kase. Dodaju da u pitanju nije vanredna akcija i da je upravo u poslovanju kafića utvrđen najveći stepen rizika od sive ekonomije.

Savanova Izvor: N1

Komentara 40

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Naprednjacka posla...

26 2

Katarina

U Valjevu, sa istim obavestenjem, 'kolektivni odmor', zatvoren kafic lokalnih kriminalcica, porodice vrlo bliske sa policijom. Lokal u centru grada. Kao, nema nedodirljivih. Racija desetak dana pre zatvaranja. A svako malo se vide pistolji, istetovirani i policijska vozila iz kojih izlaze gosti kafica. Koji to kafedzija ima 'racun' da mu lokal zvrji prazan, evo, skoro vec mesec dana...

44 0

Mladen

Meni ovo lici na ono "bata bacio oko". Dobra lokacija, sigurna zarada...

61 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo