Branitelji se pobunili protiv Bajaginog koncerta u Varaždinu

Branitelji se pobunili protiv Bajaginog koncerta u Varaždinu Izvor: Petar Glebov/PIXSELL

Udruženje 7. gardijske brigade Puma pobunilo se protiv nastupa Momčila Bajagića Bajage na Špancirfestu u Varaždinu, nekon što je već pod pritiskom branitelja otkazan Bajagin koncert u Karlovcu na Danima piva.

Udruženje branitelja Puma u svom saopštenju povodom najavljenog Bajaginog nastupa na Špancirfestu u petak 17. avgusta piše da nisu "ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebalo da postoji".

"Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku - demokratsku u smislu da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, da peva i sluša šta želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da se vređaju i ponižavaju. Nije nam namera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje mišljenje, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pevača Momčila Bajagiča Bajage koji je zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju Hrvatske", navode branitelji u svom saopštenju.

Podsetimo, nastup Bajage već je otkazan u karlovcu na Danima piva, pošto su, takođe, negodovala udruženja branitelja.

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

АЛЕКСАНДАР ЏУНИЋ

Бајага се провео као Македонија. Бора:Бајага - 1:0!

4 1

...

... zato Srbija hrvatski Psihomodo Pop docekuje uvek rasirenih ruku, iako su 1992. snimili pesmu "Hrvatska mora pobijediti"...

11 7

muzicki dinar

Ma nemoj, i sta kazes, pevao cetnicke pesme? Nije nego! Verovatno nije hteo da peva na svadbi cerke nekom lokalnom siledziji, ili nije platio "Muzicki dinar" kome treba, pa mu je ovaj rekao "videces jos ti ko sam ja", po starom dobrom balkanskom obicaju!

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo