Jokić: Košarka me nije zanimala... Moj tata najviše pati

Jokić: Košarka me nije zanimala... Moj tata najviše pati Izvor: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Centar Denvera Nikola Jokić potpisivanjem petogodišnjeg ugovora sa klubom iz Kolorada postao najplaćeniji srpski sportista u istoriji, a posle dužeg vremena pojavio se pred srpskim medijima.

Nikola Jokić Izvor: Košarkaški savez Srbije
Nikola Jokić

Jokić je na kampu "Košarka bez granica" koji će od danas do subote održava u Beogradu pričao o novoj sezoni, slobodnom vremenu, povratku u reprezentatuivni dres...

Ta razliku od učesnika kampa Jokić sa 16, 17 godina nije imao priliku da bude u društvu NBA košarkaša.

"Mene i nije zanimala toliko košarka. Nisam se time opterećivao. Što se tiče ovih momaka verovatno će mnogi od njih i da igraju u NBA. Ali ja sam loš primer. Plakao sam kada sam išao na treninge i otac je morao da me tera," rekao je Jokić, koji se osvrnuo na prošlu, ali i narednu sezonu.

"Izmakao nam je plej-of za jednu pobedu, ali bićemo bolji. Pojedinačno i kao kolektiv nadamo se najboljem. Pokušavam da napredujem. Bolji sam u svakom segmentu. Trudim se da budem eksplozivniji, brži, jači..."

Konkurencija u Zapadnoj konferenciji će biti izuzetno jaka?

"Jeste, ali ne smemo tako da razmišljamo. Ako tako mislimo onda i ne treba da igramo košarku," dodao Jokić kome će društvo na Zapadu praviti svi srpski NBA igrači.

"Najviše će da pati moj tata koji gleda svaku moju utakmicu. Kažem mu, da ti nešto igraš i da moram da ustajem u tri ujutru ja ne bih ustajao. To je valjda roditeljska ljubav."

Nikola Jokić, Aleksandar Đorđević Izvor: Srdjan Stevanovic, Getty ImagesJokić je ostao bez odgovora na pitanje da li će u septembru igrati za Orlove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

"Ne bih o tome. Sledeće pitanje".

Jokić je naveo i da je poslednja dva meseca u treningu.

"Uvodim se polako. Šta sada uradiš, toliko ćeš da traješ u sezoni. Spremam se u Somboru. Dolazim u Beograd samo zbog ovakvih događaja ili vize," ističe Jokić koji nema problem sa popularnošću u rodnom gradu.

"Navikli su više. Nisam im interesantan. Kako provodim vreme? Konji. Odbojka na pesku. Paprikaš. Druženje sa prijateljima i porodicom", naglasio je srpski košarkaš.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mara

I moj sin ne voli košarku. Dakle, da počnem da ga teram da ide na treninge.

2 1

zliZo

Razlog zbog kojeg ću pratiti NBA ove godine, između ostalog.

14 3

Prezident čois

Kako si zaradio svoj prvi milion? Pa, bio sam mlad i visok! Posto od učenja nema vajde postao sam sportista.

13 31

* Sva polja su obavezna