Beograd spreman za još jedan Beer Fest

Na beogrdskom Ušću će od 15. do 19. avgusta biti održan 16. Bir fest (Belgrade Beer Fest), a organizatori su najavili rekordnu posetu, svetske i domaće izvođače i ponudu velikog broja vrsta piva.

Izvor: N1

 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je u Skupštini grada na konferenciji za novinare da je Bir fest postao brend Beograda i da dovodi veliki broj turista. 

On je kazao da je prošle godine Beograd od festivala imao zaradu od šest miliona i da je Bir fest značajan, jer afirmiše rokenrol i jer pokazuje da je Beograd grad koji afirmiše kako strane, tako i domaće izvođače. 

Jedan od osnovača Bir festa Dejan Grastić je kazao da će ove godine prvi put biti uvedena treća bina, da će prvi put nastupiti Nele Karajlić i britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi i bend The Stranglers. Pored njih nastupiće i Riblja čorba, Van Gogh, Goblini, Piloti i mnogi drugi. 

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević je kazao da je više od pola miliona ljudi posetilo festival prošle godine, a da je ove godine akreditovan veliki broj stranih novinara čime će u svet otići lepa slika o Beogradu.

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za vanredne situacije Darko Glavaš je kazao da će 250 redara biti na festivalu u sredu i četvrtak, a u petak, subotu i nedelju po 500 redara, koji će davati sve neophodne informacije i koji će obezbeđivati prostor.

Glavaš je kazao da će zbog festivala biti izmenjen režim gradskog prevoza i da će biti zatvoren ceo prostor od raskrsnice Trešnjin cvet do Brankovog mosta i prostor oko Tržnog centra "Ušće". 

Prema njegovim rečima, taj prostor će biti zatvoren u sredu i četvrtak od 17.30 do 4.00, a u petak, subotu i nedelju od 17.00 do 6.00.

Posetioce u narednih pet dana ocekuju 63 besplatna koncerta na tri bine, koje će izvoditi oko 400 muzičara, sto je apsolutni rekord festivala. To ukupno čini 59 sati i 20 minuta muzičkog programa.

Pored muzičkog programa, festival je podeljen u šest programskih zona, a na više od 80 štandova u ponudi će biti preko 300 različitih vrsti piva.

Ove godine na Beer festu će se baviti i reciklažom, a biće organizovana i humanitarna ekološka akcija, u okviru koje će se od svake prodate limenke izdvojiti pet dinara za osobe sa smetnjama u razvoju.

Tagovi: Beer fest , bir fest , pivo , muzika

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Radenko

Svaka čast!

2 3

Miki

Izmestiti negde vam grada. Blok21 ne moze da zivi od beer festa

12 20

Gala Skupstina

@Miki prezivecete tih par dana u godini

16 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo