Odložena obnova "Bristola" zbog raseljavanja vojnih porodica

Odložena obnova "Bristola" zbog raseljavanja vojnih porodica Izvor: N1

Kompanija "Beograd na vodi" odložila je obnovu hotela "Bristol" za početak sledeće godine zbog raseljavanja stanara dela zgrade kojim upravlja Ministarstvo odbrane, prenosi Politika.

Renovinanje tog hotela bilo je zakazano za 1. avgust.

U jednom delu hotela "Bristol", koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi desetine porodica vojnih lica raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ i postavlja se pitanje gde će oni biti smešteni nakon iseljenja.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre nekoliko meseci za Insajder rekao da pitanje hotela Bristol nije u nadležnosti vojske, odnosno da će o sudbini hotela odlučivati Vlada.

"Mi smo korisnici, a ne vlasnici. Vlada je vlasnik hotela Bristol i kako ona odluči tako će se raditi", rekao je tada Vulin.

Podsetimo, Insajder je objavio da je ugovorom o izgradnji "Beograda na vodi" predviđeno da kompanija "Beograd na vodi", posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, pa i zgradom hotela Bristol.

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda

Nije jedini hotel Bristol koji je poklonjen .Kasarna "Jakub Kuburović"u Zemunu je pre tri godine poklonjena JUGOIMPRT SDPR-u u istoj takođe živi oko 40-tak porodica .Mučenici i paćenici moj pokojni prijatelj je živeo u istoj i rešio je stanbeno pitanje zauvek na groblju Lešće.Tužno ali istinito!Kako vlast i Ministarstvo odbrane nije stid i sramota da se tako ponaša sa svojim bivšim i sadašnjim pripadnicima.Kakvu poruku šalju mladim naraštajima.Čemu takvo mučenje .Normalna čestita srbija je uz svoju VOJSKU I VETERANE.SLAVA SVIM POGINULIM I UMRLIM VOJNICIMA ,BORCIMA HEROJIMA SRBIJE .

8 0

Ratni vojni invalid

Tačno, radio sam u toj kasarni preko 4 hektra zajedno sa objektima!Vlada je poklonila SDPR-u koji se uknjižio na isti objekat to je koliko se sjećam ul.NOVOGRADSKA 69 .Stanari mislim da još žive u istoj, čist lopovluk!Molim novinare istraživače da ispitaju sve slučajeve poput Bristola ,kasarne u Zemunu i ko zna koliko ima takvih objekata a da se nezna da su poklonjeni !Pa dokle više !

7 0

Mikica

Ko je ovima dozvolio da oni uzmu Bristol? Da im nije to tata mozda ostavio?

7 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo