Novi protest aktivista PSG ispred Predsedništva

Novi protest aktivista PSG ispred Predsedništva Izvor: N1

Aktivisti Pokreta slobodnih građana (PSG) deveti put su se okupili u Pionirskom parku ispred zgrade Predsedništva Srbije kako bi Aleksandru Vučiću postavili pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je rušio u Savamali, ali i druga brojna pitanja o stanju u zemlji.

U parku ispred Predsedništva, aktiviste PSG je i ovoga puta sačekao predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić, koji je galamom ometao skup.

simo spasić Izvor: N1

Lider PSG Saša Janković ipak je uspeo da postavi pitanja, na koje, kako je rekao već zna odgovore, ali je poručio da će institucionalne odgovore građani dobiti tek kad se smeni aktuelna vlast.

"Ne rušite nelegalne objekte, nelegalno rušite objekte u Savamali. Rušite ono što je legalno, rušite institucije, demokratiju, ljudsko dostojanstvo", rekao je Janković.

On je upitao i da li smo svesni šta znači "kad čovek koji se izdaje za predsednika države kaže da treba da se razgraničimo s Albancima".

"Da li je svestan da Albanci žive u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu... Da li smo svesni da je to najopasnija izjava koja se čula od devedestih, od huškanja na rat", upitao je Janković.

Izvor: N1

Tagovi: psg , predsedništvo , protest

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Biljana

Bravo za hrabrost i doslednost. Jedva čekam septembar da mogu da vam se pridružim. Pozdrav svim slobodnim građanima.

39 247

Kozimo

Nikada nije kasno

31 116

Crnka

Hrabri ljudi.

225 440

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo