EK o razgraničenju: Cilj dijaloga trajno i održivo rešenje

Trajno rešenje za Kosovo znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu s međunarodnim pravom oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost, izjavio je u Briselu portaparol Evropske komisije Karlos Martin.

Izvor: N1 / Agencije

Na pitanje novinara da li Evropska komisija podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju kao mogućem rešenju za Kosovo, on je podsetio da su tokom dijaloga na visokom nivou 24. juna predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali "intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normaliziji odnosa i saglasili se da intenzivraju rad u narednim sedmicama".

Martin je dodao i da su oni 18. jula "razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra".

"Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i da im pomogne da ostvare napredak na putu ka Evropi i unaprede živote građana. Trajno rešnje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom, a strane treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti", rekao je predstavnik EK.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mara

Izlaz postoji, na nama je da odlucimo hocemo li dalje, ili da ostanemo robovi, zakopani u proslosti i duboko podeljeni. Na putu za buducnost stoje izuzetno teske odluke, koje ne mozemo zaobici.

12 119

Dragan R

Mir je prioritet. Naš narod je dovoljno propatio i red je da živi u miru.

159 9

Bilo

EK? Sta je to? SAD, RUS e to je već nešto, sve ostalo...uzaludne skraćenice bez ikakvog uticaja na kosovsko rešenje, to je i mom papagaju jasno!

9 107

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo