Tanker pun nafte udario u dok u Dalmaciji

Tanker pun nafte udario u dok u Dalmaciji Izvor: Ilustracija, Ivo Cagalj/PIXSELL

Brod "STI Poplar", koji plovi pod zastavom Maršalskih ostrva, sa oko 27 hiljada kubika nafte udario je u pristanište Ploče u Dalmaciji, survavši u more deo doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i gasa, koji su potonuli. Upitno je snabdevanje naftom i naftnim derivatima čitave Dalmacije.

Ono što je ostalo od doka, cevi i uređaji za iskrcavanje nafte, takođe su oštećeni i nisu trenutno za upotrebu. Šteta se, tvrde stručnjaci, meri u milionima evra, piše Slobodna Dalmacija.

Budući da je pristanište uništeno, na čekanju su drugi brodovi koji ne mogu prići pločanskoj luci da iskrcaju terete.

"Petrolov", veliki brod, čeka na otvorenom moru, ali naftu ne može da iskrca jer je dok uništen. Hoće li brod uspeti da  iskrca naftu u nekoj drugoj luci, takođe je nepoznanica, a očekuje se dolazak još nekoliko brodova nakrcanih naftom i derivatima, koji voze prema luci Ploče.

Kako je velika potražnja za naftom ne samo u Hrvatskoj nego i Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, lučka skladišta su prazna i takva će ostati neko vreme. Distribuciju nafte preuzimaju skladišta u Solinu i Rijeci. 

I brod je nakon udara prilično oštećen, pa je izvučen na sidrište. Na svu sreću, nije probijen jer su tone nafte mogle iscuriti u more. Bila bi to ekološka katastrofa nesagledivih razmera u pločanskoj akvatoriji.

"Preko suda je brodu izrečena mera zabrane isplovljavanja dok god ne polože novac za naknadu pričinjene štete", rekao je načelnik Lučke uprave Ploče Tomislav Batur.

S druge strane, Lučka kapetanija je zabranila upotrebu veza dok se sve ne sanira.

Lučka uprava je upravljač veza i obale i dužna je da izvrši kompletnu sanaciju, rekao je Batur, naglašavajući da su već angažovani stručnjaci koji ispituju sadašnje stanje i da se uskoro očekuje izrada projekta sanacije.

Međutim, to bi moglo da potraje i nekoliko meseci.

"U ovom trenutku ne možemo tačno reći vremenski rok sanacije", kazao je Batur, koji tvrdi da se šteta procenjuje u milionima evra.

Epilog havarije je da brodovi do daljega neće moći da iskrcavaju naftu u luci Ploče. Razmatraju se i neka privremena rešenja prema kojima će se tankeri iskrcavati u Splitu ili Rijeci, zbog čega je realno očekivati i poremećaje na tržištu derivata u Hrvatskoj.

Iz Ine su poručili da se snabdevanje tržišta odvija redovno iz ostalih Ininih skladišta.

Tagovi: tanker , Nafta , Dalmacija

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Apophis

zbogom divna prirodo Dalmacije...

8 8

T.REX

nije došlo do curenja nafte.

6 3

goran

Ako nije doslo do kvara komandi broda, ovde se radi o greski luckog pilota koji po medjumarodnom pomorskim propisima upravlja brodom - uvodi ga u samu luku. Svaka medjunarodna luka ima lucku kapetaniju i luckog pilota koji poznaje tu luku i u stvari jedini posao mu je da se ukrca na brod prije nego sto se priblizi luki, preuzme komande i brod dovede do pristanista i izvede ga nakon istovara ili utovara tereta. mislim da svaki pilot ima kapetanske ovlasti i mora govoriti neki strani jezik A lucka kapetanija svakom brodu tj brodaru naplacuje/fakturise usluge luckog pilota

21 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo