Atletiko platom i klauzulom čuva Oblaka

Atletiko platom i klauzulom čuva Oblaka Izvor: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Fudbalski klub Atletiko planira da poveća platu svom golmanu Janu Oblaku, a isto tako i poveća njegovu otkupnu klauzulu da bi ga naterao da ostane u redovima Madriđana.

Španski mediji prenose da ‚Jorgandžije‘ žele da udvostruče platu slovenačkom golmanu i produže ugovor koji trenutno traje do 23. juna. U isto vreme će i povećati njegovu klauzulu na 250 miliona, za koju smatraju da je daleko realnija cena za Oblaka na tržištu.

U Atletiku su svesni činjenice da je golman Atletik Bilbaa Kepa prešao u Čelsi za 80 miliona evra, a veruju da je Oblak vredniji od 23-godišnjeg Španca.

Poslednjih meseci spekulisalo se da bi Oblak mogao da ode iz prestonice Španije, ali su u Atletiku uradili sve da bi onemogućili druge klubove da ga privole u svoje redove.

Oblak je u Atletiko stigao pre četiri godine iz Benfike za 16 miliona evra, a tokom sezone 2015/16 je izjednačio rekord La lige po najmanjem broju primljenih golova. Tada je njegova mreža zatresena samo 18 puta na 38 utakmica.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Djoka Pajkić

Dobar realno

12 1

Stteva

Ja mislim da su vredniji ljudi koji proizvode hranu jer da nema dobre hrane ne bi bilo ni dobrih fudbalera,spirtista,umetnika,politicara,itd,itd!

16 4

* Sva polja su obavezna