"Espargaro nije osećao ruke i noge posle pada"

"Espargaro nije osećao ruke i noge posle pada" Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski motociklista Pol Espargaro nije osećao ruke i noge u trenucima posle pada tokom zagrevanja za Veliku nagradu Češke, otkrio je njegov stariji brat Aleš.

Mlađi Espargaro, koji vozi za KTM, doživeo je prelom ključne kosti u Brnu i odmah je prebačen za Barselonu, ali je izbegao operaciju. Ipak, ostao je u bolnici na posmatranju i propustiće trku u Austriji ovog vikenda.

Pred okršaje na stazi „Red Bul ring“ Aleš je novinarima otkrio detalje stanja svog brata, pošto ga je posetio u bolnici pre puta u Špilberg.

Zapravo je povreda bila teža nego što je izgledalo jer je imao upalu kičmene moždine. U utorak ujutro nije mogao ništa da dotakne rukama. Rekao je da je bio veoma zabrinut pre nego što je stigao u bolnicu jer nije osećao ništa, ni ruke ni noge. U bolnici je počeo da oseća bol u rukama i malo se opustio. Bilo je zatrašujuće, ali je u sredu razgovarao sa neurohirurzima i rekli su mu da je imao sreće“, istakao je stariji Espargaro.

Aleš je istakao da Pol uopšte nije razmišljao o povratku na stazu jer je bio izrazito zabrinut.

U sredu uveče je prvi put mogao nešto da dotakne. Prvo je dotakao mog sina Maksa, pošto sam ga odveo u bolnicu da ga podseti. I to je učinilo da se oseća bolje“, naglasio je vozač Aprilije.

Espargaro je istakao da za sada nije jasno kada bi njegov brat mogao da se vrati na stazu.

Moraće da ostane još nekoliko dana u bolnici, verovatno i sledeće nedelje. Možda će još nedelju dana posle morati da bude u krevetu. Lekari nemaju mnogo informacija o tome kako će njegova kičmena moždina reagovati. Rekli su nam da bi sve moglo da bude u redu za dva-tri dana, ali i da oporavak potraje. Moraćemo da čekamo, može da bude veoma opasno ako se pomera ili trka pre nego što se oporavi“, rekao je Espargaro.


KTM će zbog Espargarovog odsustva imati samo jednog vozača u Austriji – Bredlija Smita, pošto je i njegov test vozač Mika Kalio povređen posle pada na „Sahsenringu“ prošlog meseca.

Akcija u Špilbergu počinje u petak u 9 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna