Odbor DSS u Čačku odbio da istupi iz koalicije sa SNS

Odbor DSS u Čačku odbio da istupi iz koalicije sa SNS Izvor: DSS

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Čačku odbacio je odluku Predsedništva te stranke da se istupi iz lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i jednoglasno odlučio da ostaje u lokalnoj vlasti.

Čačanski DSS je naveo u saopštenju da su preuzeli deo odgovornosti za vršenje vlasti kada su, uz saglasnost Predsedništva DSS-a, potpisali koalicioni sporazum sa SNS-om 2016. godine.

 "Ono što nas je do sada uvek karakterisalo, jeste odgovoran odnos prema koalicionim partnerima sa kojima smo postigli sporazum, građanima koji su nam ukazali poverenje i dužnostima za koje smo preuzeli odgovornost. Tako je uvek bilo, tako je ovoga puta i tako će uvek biti", navodi se u saopštenju.

DSS je u Čačku na lokalnim izborima 2016. godine nastupila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Ta koalicija je osvojila pet odborničkih mandata u Skupštini Čačka.

DSS je po koalicionom sporazumu dobila jedan odbornički mandat, mesto sekretara Skupštine, pomoćnika gradonačelnika i rukovođenje Apotekarskom ustanovom u Čačku.

Ko ne poštuje odluku, biće isključen iz članstva

Svako ko ne bude poštovao odluku Predsedništva o raskidanju koalicija sa naprednjacima na lokalu, biće izbrisan iz evidencije članstva, rekao je agenciji Beta potpredsednik DSS-a i poslanik u Skupštini Srbije Dejan Šulkić.

"Oni koji ne budu poštovali odluku predsedništva biće sankcionisani, odnosno biće izbrisani iz evidencije članstva", rekao je Šulkić.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bole

Kupio vas vule vucko!

25 163

Dragana

Placeni od strane sns.I na opstinu Savski venac dosli su posto su potkupili 3 odbornika ,znamo i koji su.

32 87

Smoki

Kako je srbija postala bedna zemlja... Puna obraz djonova... Ali kakav narod, takva vlast.

51 128

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo