SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog slučaja Skripalj

SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog slučaja Skripalj Izvor: Printscreen

Sjedinjene Američke Države uvešće nove sankcije Rusiji zbog toga što je koristila bojni otrov prilikom pokušaja ubistva bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, saopštio je Stejt department.

U saopštenju se navodi da je Rusija na taj način prekršila međunarodno pravo i Konvenciju o zabrani upotrebe hemijskog oružja.  

Bivši ruski špijun Sergej Skripalj, koji je radio i za britansku obaveštajnu službu, otrovan je u britanskom gradu Solzberiju nervnim agensom "novičokom", a tom prilikom je otrovana i njegova ćerka Julija.  

Velika Britanija za to odmah optužila Rusiju, a Moskva je više puta demantovala da je na bilo koji način bila umešana u napad.  

U saopštenju Stejt departmenta se ne precizira o kakvim sankcijama je reč, a navodi se da će one, nakon što prođu predviđenu proceduru u Kongresu, stupiti na snagu 22. avgusta.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

igo

Ovi Ameri stvarno preterase. Oni se neće smiriti dok im neko ne udari ozbiljnu kontru.

19 12

Seljak

Ocekivano

37 1

Omilose

Da je pametna EU pa da sa Rusijom, Kinom, Indijom... Udari ozbiljne sankcije USA. Da ih konacno jednom nauce pameti i malo spuste na zemlju. Dokle bre da izigravaju Kadiju po svetu.

71 36

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo