Skraćuje se trajanje dodele Oskara i uvodi nova kategorija

Skraćuje se trajanje dodele Oskara i uvodi nova kategorija Izvor: Tanjug / Matt Sayles/Invision/AP

Organizatori dodele Oskara objavili su da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija, te uvesti novu kategoriju nagrade za popularne filmove.

U pismu članovima, Upravni odbor američke Akademije filmske umetnosti i nauka navodi da će neki od 24 Oskara biti dodeljen tokom pauze za reklame.  

Promene, koje će se uvesti na svečanosti u februaru 2019, velika su prekretnica u dodeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.  

Dodelu Oskara u martu ove godine u SAD je pratilo samo 26,5 miliona ljudi, najmanje u 90-godišnjoj istoriji dodele nagrade.  

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za popularne filmove niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodeljene za vreme reklama.  

Dodela Oskara redovno traje gotovo četiri sata.  

"Želimo da proizvedemo zabavan šou od tri sata i da pružimo pristupačnije Oskare za naše gledaoce širom sveta", navodi Upravni odbor.

Tagovi: Oskar

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Neposlušna

Znači, sad ćemo da gledamo Marvelove junake i Nemoguće misije kao konkurente. Pa, tek će sada da ti opadne gledanost, Akademijo, pretvaraš se u cirkus, a dobri filmovi se odavno ne snimaju u Holivudu.

22 2

Istoričar

Kategorija za promovisanje ravnopravnosti.

14 1

Dijamorfin

Možda bi gledanost bila bolja da se nagrađuju kvalitetni a ne politički podobni filmovi.

34 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo