Georgiev: Čovek s obeležjem SNS "čuvao" objekat na Kopaoniku

Jučerašnje rušenje nelegalnog objekat na Pančićevom vrhu otkazano je jer, kako tvrde u Ministarstvu građevinarstva, policija nije pružila asistenciju. U MUP-u kažu da Ministarstvo građevinarstva nije dostavilo dokaz da je rušenje već pokušano i da su u tome onemogućeni.

Izvor: N1

Na pitanje Insajdera da li to znači da je napravljen propust u proceduri, resorna ministarka Zorana Mihajlović kaže da je Ministarstvo do sada svako rušenje nelegalnih objekata sprovelo uz asistenciju policije, te da se ni rušenje na Pančićevom vrhu neće sprovesti bez pomoći policije.

U vreme zakazano za rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu nije bilo građevinskih inspektora, policije - nikoga ko predstavlja državu. Bili su tu novinari Radija Slobodna Evropa, kao i Birna i Insajdera koji mesecima izveštavaju kako se ta trospratna građevina, od hiljadu kvadrata bez i jednog dokumenta gradi na vrhu Srbije, ali i tridesetak muškaraca, koji su tu, poput straže sedeli i kružili.

Novinar Slobodan Georgiev kaže da je problem nastao čim su pokušali da ih snime.

"Pojavio se neki čovek koji je imao 40 godina, bio je obučen skroz u crno, nosio je kačket na kom je pisalo Srpska napredna stranka, on nam je rekao da je tu zabranjeno da treba da budemo pametni i ne snimamo. Mi smo pitali - zašto? On je rekao - to je vojni objekat, nemam šta više da vam objašnjavam i okrenuo se i pridružio se toj grupi ljudi na terasi, neki od mladića imali su one majice sa onim vukom koji nosi beretku i nosili su kapuljače", rekao je Georgiev.

Ministarstvo građevinarstva 25. jula donelo je odluku da divlja gradnja u Nacionalnom parku Kopaonik bude srušena 7. avgusta. Međutim, rušenje je u poslednjem momentu otkazano, jer im, kako kažu, policija nije pružila asistenciju.

"Ministarstvo građevinarstva neće izaći samo da ruši ni jedan objekat, bez potrebne pomoći i podrške policije, jer to nikada do sada nismo radili i na taj način ja ne želim da ugrozim ni ljude ni opremu", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Na pitanje kada će zakazati novo rušenje, kaže: "Videćemo u periodu ispred nas kako će to da izgleda".

U policiji, pak, tvrde da je izostanak asistencije opravdan.

Zahtev za pružanje asistencije, prema navodima MUP-a, policijska stanica u Brusu dobila je 27. jula 2018. godine. Tvrde da su o nedostacima zahteva, tačnije tome da nije dostavljen dokaz o pokušaju izvršenja bez policijske pomoći, obavestili Ministarstvo tri dana kasnije. Ono, međutim, prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, do 7. avgusta nije dopunilo traženu dokumentaciju.

Izgradnja "divljeg" objekta na Pančićevom vrhu počela je prošlog proleća. Investitor je imao dozvolu za gradnju montažnog kafea površine 250 kvadrata, a podigao je, četiri puta veći trospratni betonski objekat u kome je prošle zime radio i restoran.

Kako je otkrio Insajder u emisiji "Vrh bezakonja", nelegalna gradnja na Pančićevom vrhu u Nacionalnom parku Kopaonik, odvijala se naočigled nadležnih institucija, pa čak i uz pomoć nekih od njih.

Komentara 104

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Buranija srpska nasla da gradi Rusko-Srpski komandni stab, na medji sa Kosovom. Kao ce da osmatraju kososvo i prisluskuju Bondstil. Samo se igrajte vatrom... kao '99e. Znate kako smo prosli.

11 5

Djomla

Zanimljivo je kako se lako stvori kordon policije ispred zgrada kad treba izbaciti porodice iz svojih stanova koje su investitori prevarili, a kad su ovakve stvari nigde nikoga ...

66 0

arim

Jasno je da to na Pančićevom vrhu pripada nekome s vrha vrhova i ta farsa s rušenjem... pobogu, zar stvarno misle da smo svi maloumni? U stvari, baš ih briga za nas kojima je jasno, mi smo manjina. Narod im je dao mandat i oni su to shvatili kao odrešene ruke da rade šta hoće. Uostalom, gde možemo da čujemo ili pročitamo o objektu na Pančićevom vrhu sem u jednim novinama i na jednoj TV (bez nacionalne frekvencije)? Za mene je to genocid nad sopstvenim narodom, pa neka misli šta ko hoće.

103 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo