Objekat na Pančićevom vrhu nije srušen, radi na agregate

Iako je Ministarstvo građevinarstva sinoć saopštilo da se rušenje nelegalnog objekta na Kopaoniku odlaže jer nije obezbeđena neophodna asistencija policije, jutros se kod objekta na Pančićevom vrhu okupilo tridesetak ljudi, piše Insajder.

Izvor: Insajder

Na vrhu se nalazilo i više automobila među kojima su neki imali registarske tablice Kosovske Mitrovice i Smedereva, a neki su bili i bez registarskih tablica, javlja Insajder.

Oni su se nakon nešto više od pola sata razišli, a objekat je nastavio da radi zahvaljujući agregatu.

Rušenje nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu bilo je zakazano za danas. Sinoć je Insajderu iz Ministarstva građevinarstva odgovoreno da do toga ipak neće doći jer nije obezbeđena "neophodna asistencija policije" i da je rušenje odloženo dok se ne ispuni svi predviđeni uslovi.

U odgovoru nije precizirano ko je odgovoran za to što nije obezbeđena asistencija policije.

Ministarstvo se je podsetilo da su svi ostali uslovi ispunjeni – "Republička građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva donela potrebna rešenja za uklanjanje ovih nelegalnih objekata. Skijališta Srbija obavestila su Ministarstvo da je predmetni objekat isključen sa elektro i vodovodne mreže, a Ministarstvo sklopilo ugovor sa preduzećem koje treba da ukloni objekat".

BIRN: Policija prebacuje odgovornost na Ministarstvo građevine

Izostanak asistencije policije u rušenju objekta na Kopaoniku bio je opravdan i u skladu sa zakonom, jer Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije priložilo potpunu dokumentaciju, saznaje BIRN u policiji.

U policiji je rečeno za BIRN da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, dostavilo zahtev za pružanje policijske pomoći prilikom sprovođenja izvršenja rešenja građevinske inspekcije o uklanjanju objekta na Kopaoniku, uz koji nije priložen odgovarajući dokaz da je organ nadležan za izvršenje pokušao izvršenje bez pružanja policijske pomoći.

"Članom 53 Zakona o policiji, propisano je da se policijska pomoć u izvršenjima pruža kada se u sprovođenju izvršenja osnovano očekuje otpor, dok je odredbama člana 54 istog Zakona, između ostalog, predviđeno da uz zahtev za pružanje pomoći mora biti priložen akt kojim se dokazuje da je organ nadležan za izvršenje pokušao izvršenje bez pružanja policijske pomoći. Dana 27.07.2018. godine, Policijska stanica u Brusu dobila je zahtev za pružanje asistencije povodom uklanjanja spornog objekta. Kako isti nije bio u skladu sa pomenutim odredbama Zakona o policiji, tačnije nije dostavljen dokaz da je pokušano izvršenje bez policijske pomoći, dana 30.07.2018. godine, podnosilac zahteva je obavešten o formalnim nedostacima i upućen da dostavi potrebnu dokumentaciju, što do danas nije učinjeno, shodno čemu asistencija nije mogla biti pružena'', navodi se u saopštenju dostavljenom BIRN-u.

Podsetimo, Ministarstvo građevinarstva je posle skoro godinu dana od kada je počela gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu i posle nekoliko naloga i rešenja o rušenju, 25. jula ove godine donelo rešenje o izvršenju rušenja kojim investitorku Snežanu Mitković iz Smedereva obaveštava da će objekat i septička jama od 180 kvadrata biti uklonjeni, a krajem prošle nedelje konačno suisključeni su voda i struja.

Kako je otkrio Insajder u emisiji "Vrh bezakonja", nelegalna gradnja na Pančićevom vrhu u Nacionalnom parku Kopaonik, odvijala se skoro godinu dana bez ikakvih problema, naočigled nadležnih institucija, pa čak i uz pomoć nekih od njih.

Izvor: Insajder

Komentara 105

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stefan

Ne srušiše ga niti će! Bajke za stado!

1 0

koki

Pa i da ga sruše,al ko stoji iza tog objekta se sigurno neće znati,a i ne bi bio ni srušen da nije vaše televizije i na tome vam svaka čast,mada,velike su šanse da se rušenje prolongira dok se javnost ne smiri ,tako da će objekat,možda,i ostati. Ljudi,kakvo je to čudo,pa znate li šta se sve radi po Srbiji. Šta radi Andrej Vučić,Mlađan Dinkić recimo još uvek jade čini Srbiji i narodu ,ali iz senke i to sa direktnom saradnjom sa malim Alekom.

39 0

Nidza

Nije niko tu blesav jer kad moze vlast da gradi i radi sta hoce zasto nemi mogli gradjani. Nek prvo sruse objekte koje su izgradili vlastodrsci pa tek onda imaju pravo da ruse ostalo.nase planine i nacionalni parkovi su puni takvih nelegalnih objekata i nikom nista.Na zlatiboru na Kopaoniku na Tari ma nema gde nama gde god se prohte nekom vlastodrscu da gradi nema nikakvih problema.Zorana Mihajlovic treba prvo da sruse njene i nenih prijatelja objekte pa tek onda da rusi tudje.Ona misli kad u vlast da moze da radi sta hoce.

33 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo