Pronađena mačka teška 19,2 kilograma, moraće da smrša

Pronađena mačka teška 19,2 kilograma, moraće da smrša Izvor: Anadolija/Opština Karsijaka

Mačka od sedam godina, teška 19,2 kilograma u pronađena je u Izmiru, u Turskoj i biće podvrgnuta strogoj dijeti.

Iz Uprave za veterinarske poslove u opštini Karsijaka saopšteno je da je mačka hranjena na ulici i da se zbog kilograma otežano kretala zbog čega je smeštena na jednu polikliniku.

Urađen je zdravstveni pregled, a mačka je uvrštena u program za gubljenje kilograma.

S obzirom da su stres i gojaznost usko povezani, za mačku je posebno dizajniran kavez u kojem će moći nesmetano da se kreće.

Ona je, zahvaljujući programu, već u prvih sedam dana tokom lečenja počela da gubi na težini, a tu će ostati sve dok ne ozdravi.

mačka, debela Izvor: Anadolija/Opština Karsijaka

Tagovi: mačka , težina , gojaznost , dijeta

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

catpeople

Veoma je čudno da mačka sa ulice ima toliko kilograma. Ne mislim da zato što je na ulici nema hranu, očigledno Turci su velikodušni, nego mislim da ima prilike da potrči i da se kreće. Nije kućna mačka zatvorena u stanu. Moj poslednji mačor je bio british shorthair. Bio je krupan, kao mali mrda ali je izlazio napolje i nnogo jurcao , posebno skakao. Nisam ga merila ali je imao oko pet kilograma, a bio je još uvek mlad mačak. Sada se ne usuđujem da uzmem drugu mačku jer nijednu nisam čuvala samo u kući pa me plaši ta mogućnost debele mace jer sam kod nekoliko prijatelja koji imaju kućne mačke videla prevelike mačke.

4 0

Ja

Kućne mačke se ugoje isključivo zbog neodgovarajuće ishrane i bolećivosti vlasnika. Kada se sterilišu apetit im se višestruko uveća. Još ako se drže isključivo na suvoj hrani, bez mesa, a hrane se previše onda dolazi do ovakvih slučajeva. Kućne mace mogu da zadrže i zdravu težinu, ali samo ako se strogo prati količina hrane koja se daje, a uz suvu hranu maca dobija i meso, ribu, itd.

2 1

Larisa

Šta fali Garfildu? Malo je punačak,аli je mačor ipo!!

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo