Politika: Od sledeće godine ukidanje porodičnog davanja krvi

Politika: Od sledeće godine ukidanje porodičnog davanja krvi Izvor: Shutterstock

Ako pacijent mora na operaciju, njegova porodica uskoro više neće morati hitno da traži prijatelje i rodbinu koji bi mogli da daju krv da bi bolesnik bio operisan.

Zakon o transfuzijskoj medicini, koji počinje da se primenjuje početkom sledeće godine, između ostalog predviđa ukidanje namenskog, porodičnog davanja krvi, piše Politika.

Organizovano davalaštvo po gradovima neće biti ukinuto, iako se o tome dosta spekulisalo u javnosti, već će akcije prikupljanja krvi biti unapred planirane i organizovane prema kalendaru, o čemu će se svi biti blagovremeno obavešteni, navodi list.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

DM

Krvopije

5 0

Dragan

Šta nije jasno? Transfuzija ide u pravcu privatizacije. I svaka kesa krvi će biti kupovana od privatnih firmi.

11 0

redovni

Suludo je reci ukida se porodicno davanje krvi,porodica nece morati da trazi za svoje koji se operisu krv,to ce obezbediti ko? Crveni krst kao mocna organizacija ne radi dobro svoj posao u vezi motivacije stanovnistva da daje krv. U letnjim mesecima,ali cele godine apeluje samo na redovne davaoce,a sta sa ostalim gradjanima koji to nisu,a operise se neko njihov,neko ce da zalegne za njihove najmilije. Poruka za sve nas je da JEDNOM DAMO KRV GODISNJE,imace za sve nas dovoljno,jer vec sledece sekunde mozemo biti u situaciji da zavisimo od boce krvi,a Crveni krst da bolje radi svoj posao,da motivise sve koji nisu nikad dali krv i zdravi su,a ne redovne davaoce jer oni svakako dolaze sami

36 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo