Spot o nacionalnim manjinama "Svi mi zajedno činimo Srbiju"

Spot o nacionalnim manjinama "Svi mi zajedno činimo Srbiju" Izvor: Promo

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predstavilo je promotivni spot "Svi mi, zajedno, činimo Srbiju", čiji je cilj informisanje pripadnika nacionalnih manjina o njihovim pravima i predstojećim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Kako se navodi u saopštenju, spotu su predstavljene najvažnije novine nedavno usvojenih zakona - Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma, kao i delom Zakona o matičnim knjigama.

U spotu podsećaju sve pripadnike nacionalnih manjina koji žele da se upišu u Poseban birački spisak, a koji ispunjavaju opšte uslove za sticanje biračkog prava u Srbiji, da time stiču pravo da biraju i budu birani na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti raspisani u avgustu, a održani na jesen ove godine.

Birač se upisuje na posebnom obrascu koji, u pisanoj formi, podnosi opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema mestu prebivališta.

Izvor: Youtube/Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

đape

13% !? Kada bi se udružili, na izborima bi dobijali ozbiljan broj poslanika i odbornika. Toliko ozbiljan da nijedna autokratska vlast ne bi mogla da ih ucenjuje, niti zastrašuje.

8 0

prof dr CVETKO Prvi

Unazad 30-ak godina , ne primećujem da manjine imaju osećanje zajedništva sa srpskim narodom ! A možda to osećanje UOPŠTE nisu ni imale ? Ali to je moguće samo u Srbiji dok u CRO ,bih /muslimanski deo/ , KiM pa čak i u Makedoniji - iskazati svoj identitet - to je teško tj. nemoguće !

4 13

Nenad

Eto na primer u VS vode racuna prilikom prijema i vodjenja u sluzbi i o tome da li se neko preziva na ic ili ne. Samo najpodobniji icevci mogu da prodju gusto sito kadrovika u MO i VS. Radi pokazivanja javnosti cuva se i poneki nesrbin, ali mora svakodnevno da se posipa pepelom.

18 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo