Otvorena obnovljena streljana za gađanje iz pištolja

Otvorena obnovljena streljana za gađanje iz pištolja Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je rekonstruisanu i modernizovanu streljanu za gađanje iz pištolja u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

On je rekao da je Vlada Srbije namenila 78 miliona dinara za osposobljavanje svih streljana u Vojnoj akademiji i dodao da će kadeti i pripadnici specijalnih jedinica moći da se obučavaju u skladu sa najvišim svetskim standardima.

"Ne postoji ništa savremenije od ovoga, a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da su tehnologiju padajućih meta osvojili upravo stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta", naglasio je ministar odbrane.

On je rekao da će streljana poslužiti da budu bolje obučeni, a da je obuka jedan od prioriteta Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je otvoren jedinstven objekat u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

"Objekat ima višestruku namenu i ne zaostaje za objektima u stranim oružanim snagama. Omogućava da učimo ljude da gađaju, od početne obuke do napredne i završne, i da proveravamo njihovu osposobljenost – vatrenu i taktičku obučenost, da u zatvorenom prostoru možemo istovremeno da ocenimo da li je cilj pogođen i kako je do toga došlo", rekao je on.

Načelnik Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan istakao je da je ulaganje u Pištoljsku streljanu, njenu adaptaciju i rekonstrukciju, veliki doprinos unapređenju obuke iz oblasti naoružanja i gađanja.

Streljana, gađanje Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vidi,vidi...

Sad može da puca a devedesetih oslobođen vojske zbog kratkovidosti...čudo !

4 0

RudarPenzionerBor

A jeste li sagradili, ili modernizovali neku crkvu i džamiju u nekoj od kasarni?Vulin je antihrist pa mu to ne treba?Isto tako i "vrhovnom komandantu" kome se klanja.

4 8

Dezerter

Pa nije valjda i pucao?

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo