Poslanici ponovo o pretpostavljenom donorstvu

Poslanici ponovo o pretpostavljenom donorstvu Izvor: N1

Sednica Skupštine Srbije nastavljena je raspravom o amandmanima na predloge zakona o ljudskim ćelijama i tkivima i o presađivanju organa.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozdravila je ministarku spoljnih poslova Surinama Ildiz Polak-Beil i delegaciju Surinama, koji prisustvuju sednici.

Poslanici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) obrazlažući svoje amandmane hvalili su dosadašnje uspehe vlasti u oblasti zdravstva i zakone o kojima skupština raspravlja, navodeći da je uveden nadzor, jasno podeljeni poslovi i pojednostavljen način darivanja organa.

Poslanica SNS Ljiljana Malušić ocenila je da se Ministarstvo zdravlja postavilo odgovorno i predvidelo nadzor nad sprovođenjem procedura kada je reč o zakonu o ljudskim ćelijama i tkivima.

Ona je dodala da je amandman podnela da bi se od viška u budžetu napravilo više institucija gde bi mogle da se rade transplantacije.

Poslanik SNS Goran Kovačević rekao je da ovi zakoni podstiču sveukupni razvoj Srbije, a posebno zdravstvene zaštite.

Ukupno je podneto nešto manje od 800 amandmana, od čega je SNS podnela oko 360, a druga po broju podnetih amandmana je Srpska radikalna stranka (SRS).

Rasprava po amandmanima vođena je i juče.

Detalje ima Đorđe Nasković: 

Izvor: N1

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

marija

Ja kao medicinski radnik mogu samo da pohvalim ovu donaciju jer gleda svaki dan stare ljude kako umiru i njihovi organi idu ispod zemlje a mladi ljudi umiru jer nema organa.

125 2

Moja odluka.

Pre bih se spalio nego dozvolio da SNS odlučuje o mojim organima.

13 101

S Slobodan

Kako da imaš povjerenja kada se dugi dugi period kradu bebe iz porodilista kako kada odeš na rutinsku operaciju a vraćaju te u kovčegu rodbini ili kao invalida. Lično otišao sam na operaciju katarakte hirurg mi je napravio višestruke povrede i iz toga sam od 1.juna bio mjesec dana u našoj vrhunskoj ustanovi gdje mi i dalje saniraju povrede i usledice treća operacija. Pored toga posl.Martinović je izjavio da pokojnik ionako nema prava da posjeduje nista pa ni svoje telo.Kako čovjek posle svih gluposti i promašaja da ima povjerenja. Ako i bude zakona posljednja volja mora biti od strane donora ili porodice po strogo kontrolisanim uslovima i procedurama.

13 147

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo