Haradinaj: Podela za mene znači rat

Haradinaj: Podela za mene znači rat Izvor: Armend NIMANI / AFP

Premijer Ramuš Haradinaj usprotivio se ideji Ljutfija Hazirija o razmeni teritorije sa Srbijom i dao snažno upozorenje, prenosi KoSSev.

On je za RTV Dukađini rekao da pipnuti teritoriju znači rat, prenosi KoSSev.

"Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli", rekao je Haradinaj, govoreći o pitanju razmene teritorija.

Prema njegovim rečima, svako ko pominje podelu doneće tragediju na Balkan.

"Nije dobro spominjati podelu. Svako ko spominje podelu, iz bilo kog razloga, greši, doneće tragediju na Balkan", rekao je.

Premijer Haradinaj je rekao da u ovim okolnostima ne postoji podela, niti razmena teritorija, jer je situacija ugrožena.

"Nema podele, nema razmene teritorije, pomeranje granica, to je opasnost, to se u ovim okolnostima ne radi", rekao je, između ostalog, prvi čovek kosovske vlade.

Izvor: Tanjug

Ambasador pogrešno interpretiran

Haradinaj se danas u pisanoj izjavio osvrnuo i na izjavu ambasadora SAD Grega Delavija o podeli Kosova, ocenivši da je ona pogrešno interpretirana i da je mogućnost razgovora o podeli Kosova jedna stvar, dok je opcija podele nešto drugo.

"Znam američki stav. Prvo, pozicija SAD je da ne nameću rešenja, već traže da se strane saglase. Mogućnost govora o jednoj temi je nešto drugo u odnosu na opciju podele. Prema tome niko nikome ne može da zabrani da u Briselu govori (o podeli). Ambasador je rekao da se može govoriti, ali nije rekao da je to tema razgovora", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je ponovio da bi podela Kosova značila rat i da rat niko na Balkanu ne želi.

"Amerikanci nemaju crvene linije, ali su priznali nezavisnost Kosova sa ovom teritorijom. Suvereni smo. Molim vas nemojte da pogrešno interpretirate izjave", rekao je premijer i dodao da garantuje da je ambasador pogrešno interpretiran.

Komentara 113

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Balboa

Foliraš i blefiraš ratni zločinče. Znaš ti dobro da svet nije isti kao 1999 i da bi vas u slučaju rata zgazili , jer vam ovaj put NATO nece dati podršku jer NE SME.

162 8

FILIPOVSKI SEBASTIJAN

Gospoda Haradinaj i Vucic su pre podne ratni huckaci a popodne najveci mirotvorci i "faktori stabilnosti"... i tako u krug... i tako svaki dan... a narod ko narod... i ovde i tamo... zaludjena sirotinja

75 204

Vlada Bgd

Pa objavite nam onda taj rat.

24 95

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo