Novicki 21. sezonu igra za pet miliona dolara

Novicki 21. sezonu igra za pet miliona dolara Izvor: Abbie Parr/Getty Images

Heroj Dalas Meveriksa Dirk Novicki će uskoro potpisati novi jednogodišnji ugovor sa tom ekipom koji je vredan pet miliona dolara.

Mevsi su predvođeni fenomenalnim Nemcem 2011. godine osvojili prvu i do sada jedinu titulu NBA šampiona. Kako je Dirk Novicki igrač bez kog ova franšiza ne može da zamisli svoj sastav, on će produžiti saradnju sa klubom iz Teksasa na još jednu i to 20. sezonu. 

Ovaj 40-godišnji košarkaš će potpisati ugovor vredan pet miliona dolara koliko je tačno ostalo u seleri kepu Dalasa. Sezona 2018/2019. bi mogla da bude poslednja u bogatoj karijeri nemačkog krilnog centra, a on je imao i razumevanja za ekipu pa je bio čak na kratko slobodni agent kako bi Meveriksi "skockali" seleri kep za narednu sezonu

U 20 sezona za Meverikse je Novicki postigao 31,187 poena i trenutno je šesti poenter u istoriji NBA lige. Ispred njega su samo Karim Abdul Džabar, Kobi Brajant, Majkl Džordan, Karl Meloun i Vilt Čemberlen.

Protekle sezone Dirk je prosečno beležio 12 poena po meču, a u aprilu je imao manju operaciju na levom skočnom zglobu. U narednoj sezoni Novicki će biti saigrač Luki Dončiću. 

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ima

kakva karijera... car

1 0

* Sva polja su obavezna