Vlada Crne Gore “odgovorila” Trampu: Mi doprinosimo miru

Vlada Crne Gore “odgovorila” Trampu: Mi doprinosimo miru Izvor: N1

Vlada Crne Gore je reagujući na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa saopštila je da je ponosna na svoju tradiciju i mirnodopsku politiku i da Crna Gora doprinosi miru i stabilnosti u Evropi i u čitavom svetu.

Kako se navodi saopštenje, objavljeno na crnogorskom i na engleskom, na sajtu vlade, dato je da se uvaži "interesovanje brojnih domaćih i inostranih medija da se odredi u vezi sa jučerašnjom izjavom predsednika SAD Donalda Trampa".

Ukazuje se da je Crna Gora "država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom sveta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu".

Vlada navodi da je Crna Gora "ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije".

Vlada ukazuje i da je to zemlja koja je primila 120.000 "unesrećenih ljudi i porodica".

"Mi gradimo prijateljstva, a ni jedno nismo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese, navela je Vlada Crne gore i dodala da u današnjem svetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj meri "baštinite vrednosti slobode, solidarnosti i demokratije".

U zaključku piše da je zbog svega navedenog savezništvo Crne Gore i SAD "snažno i trajno".

Američki predsednik Donald Tramp je u intervjuu za Foks njus doveo u pitanju obavezu članica NATO-a da brane druge zemlje Alijanse, rečima da je Crna Gora "mala, vrlo agresivna zemlja" koja bi npr. mogla da izazove Treći svetski rat.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jovo

Crnogorski odgovor Trampu je da smo mi uvjek cijenili prave vrijednosti i istoriski se ponašali prema nasim odnosima sa USA i uopšte!??A šta je sa nasim odnosom prema Njegošu,našem jeziku,našoj crkvi i na kraju sa nasim odnosom prema plački,kradji i korupciji u Montenegru. Potpisnik ovo poruke je dokazani neprijatelj.

2 0

Poreski obveznik

E neka ste im rekli! Veoma snažno i agresivno!

3 1

NebojsaDrugosaopsteniodSrbovrela

I spavanju.....

19 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo