Telekom ukida emitovanje Srpske naučne televizije

Telekom ukida emitovanje Srpske naučne televizije Izvor: N1

Telekom Srbija odlučio je da ne produži ugovor sa "Srpskom naučnom televizijom” (SNTV) i 12. avgusta prekinuće emitovanje tog kanala kroz kablovski sistem Open IPTV, potvrdio je Udruženju novinara Srbije (UNS) generalni direktor i glavni i odgovorni urednik SNTV Živojin Petrović.

Kako UNS saopštava, Petrović je naveo da je program SNTV u sistemu Telekom Srbija pet godina i do sada je ugovor nakon isteka automatski produžavan.

"Sada smo dobili dopis da ne žele da obnove ugovor i da naš TV kanal više neće emitovati“, izjavio je Petrović i dodao da po ugovoru oni imaju pravo da raskinu saradnju bez obrazloženja

Telekom: Nisu opravdana očekivanja

Kompanije Telekom Srbija saopštila je da će 12. avgusta biti prekinuto emitovanje SNTV kroz kablovski sistem Open IPTV zbog toga što nije opravdala očekivanja i potrebe u tehničkom i programskom smislu.

“Stava smo da je programski koncept degradiran, da ciljevi nisu zadovoljeni ni u tehničkom ni u programskom smislu, niti ciljevi projekta uopšte. Iz navedenih razloga, Telekom Srbija nema dalji interes distribucije tog kanala, a podršku naučnom konceptu nastavićemo kroz druge aktivnosti biznis modela”, navodi se u saopštenju dostavljenom Udruženju novinara Srbije.

 Dodaje se da je “gledanost SNTV tokom saradnje bila veoma niska, a u poslednjih nekoliko meseci distribucije kanal ispod pozicije 200 na listi gledanosti“.

Junajted media, koja je u većinskom vlasništvu kompanije KKR, dobila je prošlog meseca odobrenje od Komisije za zaštitu konkurencije da kupi SNTV.

Fond KKR je preko kompanije Junajted media u Srbiji vlasnik kablovskog operatera SBB i televizijskih kanala Sport klub, N1, Grand, Ultra, Mini ultra, Cinemania, Lov i ribolov, Vavoom, Pikaboo i TOP kanala.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan

Sram vas bilo!

0 0

Vlaja

Ma ukinite ga, šta će nam naučna TV, dajte još jedan Reality. Hleba i igara, cirkusa i dvorskih luda !

157 306

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo