Dan uživo: Efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Dan uživo: Efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici Izvor: N1

Savet za suzbijanje nasilja u porodici predstaviće rezultate jednogodišnje primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Sa gošćom Dana uživo Vanjom Macanović iz Autonomnog ženskog centra razgovaramo o predstavljenim rezultatima, ali i o nedostacima u praksi i u sistemu koji je često pokazao neefikasnost kada je reč o zaštiti žrtava nasilja u porodici.

Svaka druga osoba u Srbiji ne oseća se dobro i pati od blagih simptoma depresije, kod 4,4 odsto žena i 2,4 odsto muškaraca je dijagnostifikovana depresija, a 55,8 odsto građana Srbije je prijavilo teskobu, napor i umor. U Danu uživo sa neuropsihijatrom Vladimirom Diligenskim razgovaramo o stanju nacije i o tome koliko se pažnje posvećuje psihološkom zdravlju.

Nakon što je u većem broju evropskih zemalja doneta odluka o zabrani prodaje automobila na dizel i benzin do 2025. godine, električna vozila postaju jedina alternativa. Inače, Srbija je potpisnica evropske Strategije o razvoju energetike i energetskoj efikasnosti. Za njihovo korišćenje neophodno je izgraditi infrastrukturu. U Danu uživo dobićete odgovore na pitanja kada će više vozača imati priliku da kupe električni automobil, da li bi država trebalo po ugledu na evropske zemlje da obezbedi subvencije za kupovinu automobila, i kada se više automobila na električni pogon može očekivati na putevima Srbije.

Tagovi: Dan uživo

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo