Tompson: Želja Dalića i Modrića je bila da budem u autobusu

Tompson: Želja Dalića i Modrića je bila da budem u autobusu Izvor: Goran Stanzl/PIXSELL

Marko Perković Tompson, koji je izazvao žestoke rasprave zbog "ukrcavanja" u autobus kojim su fudbaleri Hrvatske išli na doček u centru Zagreba, rekao je da je to bila želja selektora Zlatka Dalića i reprezentativca Luke Modrića.

"Dalić i Modrić su me zvali i rekli da je to njihova želja da ja dođem u autobus i putujem s njima do Trga bana Jelačića, ja sam ih pitao jeste li vi sigurni? Rekli su 'daj, molim te dođi'. Znam da ima tih nekih negativnosti, ali ovo nije vreme za negativnost", kazao je Perković za RTL.

On je komentarisao i kritike koje su dolazile od političara koji su ga nazvali "fašističkim smećem".

"Mislim da to govori sve o njima, svako ima pravo na izjavu, komentar, ali nema pravo da vređa", kazao je on.

S obzirom na to da je na trgu i zapevao, kaže da su mu igrači nabrajali pesme koje žele da čuju, a ne skriva ni da je bilo više prostora da bi otpevao sve što igrači od njega traže, pa čak i Čavoglave.

Tvrdi da nije trebalo da bude strahova od fašističkih pozdrava i povika.

"Ni na kraj pameti mi to nije bilo. Nikada naši navijači nisu to radili, videli ste koliko je tu dostojanstvo, emocija", kazao je Perković.

Dodaje da mu je još uvek teško da složi utiske sa dočeka.

"Bilo je neverovatno, tolika emocija kod igrača, naroda koji je silno hteo da im maše i pozdravi ih. Doživeo sam svašta, ali ovo nisam doživeo", zaključio je Perković.

Dalić: Tompson je naša himna

Zlatko Dalić je prisustvovao u utorak svečanom dočeku u Varaždinu.

Novinar N1Antonio Zavada upitao je selektora Hrvatske zašto je Tompson bio s reprezentativcima u autobusu na jučerašnjem dočeku.

"Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pevač, kakav pevač? To je hrvatska pesma, "Lijepa li si". Tu nije mesto za vaše pitanje, sad me pitati o pevačima... Hrvatska je druga u svetu, a vi mene pitate o pevačima, nemojte me provocirati. Pevao je pevač koji je naša himna", rekao je Dalić.

Izvor: N1

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dobar Glas

Jedan je Luka Modrić.

17 53

Tranzistor

Mogli ste pozvati Borisa Novkovica ili Tonija Cetinskog da budu sa vama u autobusu...

81 8

Milorad

Ali nisu.

52 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo