Dačić: Nijedan socijalista nije nikad izdao Srbiju

Dačić: Nijedan socijalista nije nikad izdao Srbiju Izvor: N1

Socijalistička partija Srbije (SPS) održala je u Valjevu sednicu Glavnog odbora, kojom je ujedno obeležila i 28. godišnjicu od svog osnivanja. U fokusu obraćanja lidera SPS-a Ivice Dačića - prošlost partije, ali i poruke članstvu za budućnost.

Naslednici velike ideje koja je znala da krvari za pravdu i jednakost - poruka je sa 28. rođendana SPS-a.

"Nijedan socijalista nije nikad izdao ni Srbiju ni njene državne i nacionalne interese", tvrdi predsednik socijalista Ivica Dačić.

On je govorio o prošlosti partije, ali ne puno delu istorije SPS-a odnosno periodu u kom ju je vodio Slobodan Milošević.

Takođe je govorio koje su poruke SPS-a za sadašnjost, ali i za budućnost.

"Nisam uplašen za budućnost naše partije jer naša ideja ne može da se uništi. Ja sam samo uplašen i ponekad se ljutim na to, što ne odvajamo bitno od nebitnog - šta treba da podržavamo i šta nas drži na političkoj sceni. Zato je važno da sve to dobro razumemo i da shvatimo da se sve menja, pa mora da se menja i SPS. Ali promene mogu da budu i na gore", rekao je Dačić.

Iako se na rođendanskoj sednici čulo da podrška SPS-u među glasačima raste, statistika kaže nešto drugačije - na parlamentarnim izborima 2014. osvojili su više od 40 mandata, dve godine kasnije manje od 30.

Na poslednjim, gradskim izborima u Beogradu osvojili su nešto više od šest odsto, a prošle godine prvi put u svojoj istoriji nisu imali svog predsedničkog kandidata već su pdoržali Aleksandra Vučića.

Ivica Dačić, koji je predsednik SPS-a od 2006. godine, se osvrnuo i na "pljačkaške privatizacije koje su obeležile period posle 5. oktobra pa sve do 2012. godine". U tom kontekstu treba naglasiti da SPS nije bio na vlasti u poslednjih 28 godina samo tri godine - od kraja 2000. do 2003. godine.

Iz Valjeva izveštava Jovana Štetin:

Izvor: N1

Tagovi: sps , Valjevo , Ivica Dačić

Komentara 89

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sofija

U pravu je. Nije nijedan nego svi

53 0

Aleksej

Mogu i ja da kazem, na primer, da sam Marsovac.

51 0

bundeva

..a koliko je socijalista upropastavalo Srbiju do sada?..

109 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo