Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika

Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika Izvor: N1

Funkcioner SDPS Meho Omerović podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika, posle slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je iz "djuti fri šopa" izašao, a da nije platio kozmetiku. On je po povratku rekao da je zbog "stomačnih problema" morao brzo da izađe iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.

Ostavka je u pisanom obliku stigla u Skupštinu Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je u junu da se Omerović na aerodromu u Frankfurtu, pošto ga je policija privela, pozvao na diplomatski pasoš i da je samo zbog toga oslobođen.

Poslanici Srpske radikalne stranke su na sednici Skupštine Srbije u junu tražili da Omerović podnese ostavku, dok je Omerovićev kolega iz SDPS Milorad Mijatović tvrdio da se zloupotrebljava jedan "nesrećan događaj" i da niko ne može da bude kriv dok se to ne dokaže.

Omerović je i član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava srpskog parlamenta.

Ostavka samo na poslaničku funkciju

Dosadašnji predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, koji je podneo ostavku na poslaničku funkciju zbog sumnji da je bio umešan u krađu na aerodromu u Nemačkoj, ostaće član Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), potvrđeno je agenciji Beta.

Kako je potvrđeno Beti, Omerović je ostavku podneo samo na poslaničku funkciju. 

Vukadinović o ostavci Omerovića: Psihološki i politički njegov opstanak bio nemoguć

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija Pokret za spas Srbije ocenio je da je ostavka poslanika Omerovića bila očekivana jer psihološki i politički njegov opstanak na mestu poslanika nije bio moguć. 

"I psihološki i politički njegov opstanak kao poslanika je bio nemoguć i mislim da je on to shvatio", kazao je Vukadinović i dodao da je pritisak bio jak, pritisak i javnosti, kao i Omerovićevih kolega. 

"Mislim da je bilo i političkog podsticaja tom činu", ocenio je Vukadinović i dodao da se mora utvrditi šta se zaista desilo na aerodromu u Nemačkoj. 

"On se nije pojavljivao od tog incidenta i mi i dalje ne znamo šta se dogodilo jer neka vrsta istrage, sem u medijima nije postojala i potrebno je da se utvrde činjenice", kazao je Vukadinović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Komentara 39

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Saša

Smehotresno opravdanje...

135 1

Mare

A zasto je u wc morao da ponese kozmetiku, zasto nije ostavio na kasi ili na izlazu vec je poneo sa sobom.

21 140

Danguba

Opet pada sitna boranija.

9 77

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo