Trivan kaže "ekološki udes", državni sekretar - izmišljotine

Dok javnost već gotovo dve nedelje čeka odgovor na pitanje da li je na kikindskoj deponiji zaista pronađen opasan otpad, različite informacije stižu iz Ministarstva za zaštitu životne sredine - ministar Goran Trivan situaciju opisuje kao "ekološki udes", a državni sekretar u njegovom ministarstvu poručuje da su u pitanju izmišljotine.

Izvor: N1

Šta se 4. jula dogodilo na kikindskoj deponiji? Dvojica direktora firme "FCC Eko" uhapšeni su zbog sumnje da su na gradskom smetlištu skladištili opasan otpad, ali do danas javnost nema odgovor na pitanje o kojim materijama je reč. Ni resorni ministar, koji je danas obišao deponiju, nije otkrio detalje.   

"Sumnjaju da je deo opasnog otpada, kom nije mesto ovde, odlagan na nepropisan način. Od toga da se sumnja da je deo otpadnih ulja uskladišten na ovom prostoru gde to nije dozvoljeno, do onih drugih stvari o kojima se spekuliše, ali o tome ne mogu da govorim jer je istraga u toku", rekao je Trivan.    

Trivanov oprez, ali ni sumnje, međutim, ne deli njegov državni sekretar, bivši predsednik opštine Branislav Blažić. U lokalnim novinama, Blažić je naveo kako je cela priča izmišljotina i senzacija, tvrdeći da već ima i rezultate analize koja je, inače, još uvek u toku.    

"Razumem opoziciju i neke zlurade opozicione medije koji bi bili srećni da se desi neko zlo i koji lažima žele da obmanu javnost u njihovim interesu. Medijsko i mentalno zagađenje ponekad je opasnije od ekološkog", naveo je Blažić.    

N1: To nisu pomešane poruke?

Trivan: Ne, nisu pomešane poruke. Mi se bavimo svojim poslom.

N1: Ako ministar kaže jedno, a državni sekretar drugo?

Trivan: Ne, svi govorimo da će istraga pokazati ono što jeste.    

U kompaniji "FCC Eko" očekuju da će istraga pokazati da posluju u skladu sa zakonom, citirajući pritom upravo državnog sekretara Blažića.    

"Dr Branislav Blažić opisuje Regionalni centar za upravljanje otpadom u Kikindi kao 'luksuzni mercedes benc' u poređenju s deponijama u okolnim opštinama. Štaviše, on navodi da 'zbog načina na koji je izgrađena eliminiše se svaka mogućnost zagađenja podzemnim vodama sa deponije', što je i utvrđeno poslednjom inspekcijom", navodi se u saopštenju.   

U delegaciji predvođenoj ministrom danas nije bilo nikog od predstavnika lokalne samouprave, iako je upravo grad suvlasnik sporne deponije. Jeste, međutim, bilo lokalnih medija koji su ministra pitali da li svojom posetom narušava ugled lokalne samouprave i širi paniku.    

"Verujem da je za ovih godinu dana javnost navikla da mi izgovaramo stvari koje nisu sasvim prijatne i nigde nisam primetio paniku, a ovde sam primetio jedino dnevno-političku borbu, koju razumem, ali molim vas da mene razumete da ne želim da ulazim u to da bih zadržao sopstvenu objektivnost i sopstveni ugao prema interesu građana", poručio je Trivan.    

Od hapšenja rukovodilaca lokalne deponije, opštinske vlasti slučaj nisu komentarisale. Tako je ostalo i danas – naši pozivi i poruke ostali su bez odgovora.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ekolog

Trivan je na mestu, nisam SNS bot nego neko ko prati šta se dešava. To što ga pljujete govori o tome da u stvari nemate pojma kako stvari funkcionišu. Mnogo toga je potrebno da se uradi i da je neko pre njega radio actually nešto - Trivan bi samo nastavio a ovde, izgleda tek počinje. Imam vere u njega, pričajte šta hoćete.

1 1

Losmi

Potreban je novi ministar ekologije, TRIVAN nista nije uradio za svoj mandat, sem sto se slika sa sesirom...

47 16

Aca

Veliko postovanje za ministra Trivana.

17 32

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo