Vučić: Veće plate medicinarima, nećete maštati o odlasku

Vučić: Veće plate medicinarima, nećete maštati o odlasku Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvao je u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji polaganju kamena temeljca za izgradnju novog hotela. Vučić je najavio i da će za tri meseca značajno biti povećane plate za medicinske radnike.

"Tu nećemo stati, već ćemo ih svake godine povećavati, kako bi ostali u Srbiji", rekao je on i najavio da će "bolje da žive i da neće morati da maštaju o odlasku u drugu zemlju". 

Ukupan smeštajni kapacitet objekta Merkur Palace biće 58 soba i apartmana. Ukupna površina objekta biće 6.500 kvadratnih metara.

Dodatni sadržaji uključiće wellness i spa centar, koji će se prostirati na 1.000 metara kvadratnih sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitnes centar, objekte za estetsku medicinu. Tu će biti i multifunkcionalna sala, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra. 

Investicija u objekat Merkur Palace je vredna oko četiri miliona evra i finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih sredstava.

Vučić je izjavio da je država mnogo ulagala u Banju, u njenu infrastrukturu, parkove, šetališta a, kako je istakao, u prethodnih pet godina uloženo je više nego u prethodnih 50.

Aleksandar Vučić, Vrnjačka Banja Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nastaviće se ulaganja jer svaki dinar uložen u turizam višestruko vredi. Mi ćemo da razvijamo Banju i da se bavimo preporodom Banje, da broj gostiju bude najveći u celoj Srbiji", poručio je Vučić. 

"Volim da dođem u Banju i u podne i u ponoć", izjavio je Vučić, navodeći da mu nije stalo da za vreme mandata postane bogat, jer mu ne treba više, nego da dođe u Banju. Ali, hoću da rešim probleme građana koji traju stotine godina. 

On je zahvalio građanima što su verovali u boljitak, kad su počele reforme i ocenio da su zaslužili promene da žive u boljem. Istakao je da je izdvojeno oko milion evra za Dom zdravlja, koji će uskoro biti renoviran, kao i da će se ulagati u škole, pohvalivši zajedničke napore preduzetnika i države u udruženom poduhvatu. 

"Svi ćete u svakoj godini osećati boljitak, jer danas smanjujemo javni dug, neću decu da ostavimo u dugovima, hoću da im ostavimo čistu kasu", rekao je Vučić. 

Najavio je da će uskoro početi radovi na autoputu koji će povezati Pojate i Preljinu, odnosno Kruševac i Čačak. 

"Autoput kad kažem da će biti urađen, znate da će biti", kao što će i od Beograda do Čačka i od Niša do granice sa Makedonijom i to pre kraja ove godine", izjavio je Vučić.

Komentara 145

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gastarbeiter

U Srbiji imate dve mogućnsti:-Da bežite na Zapad ili da budete AV Dr ministar klimoglavac/ćutolog!

7 0

dzo

Boze,dokle vise ova trula demagogija,dokle vise price trule.Podigne malo plate,a rokne akcize,takse triput vise,a i cije to plate podize? Ja radim u securitasu za minimalac,radim jos jedan posao ,nocima ne spavam,iznuren sam i umoran i opet jedva sastavljam kraj skrajem.Na svakom koraku ljudi kukaju,snebivaju se sta nas je snaslo,e,ali stvarno kao nikad do sad.Strasno,da oce ,bar,manje da se pojavljuje u medijima lakse bi nam bilo nego svakodnevno gledam tu odvratnu facu kako nas vara i prica iste price tj lazi. Crkni,bedo i ti i sve tvoje podgu*ne muve

10 0

goxi

Nikako Vucic da objasni zasto su poskupele krem-bananice i da li se u slatko od sljiva stavlja 800 gr secera ili manje...bas sam zabrinut za ove strateske stvari

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo