Novi protest PSG ispred Predsedništva, pitanja za Vučića

Novi protest PSG ispred Predsedništva, pitanja za Vučića Izvor: FoNet/Zoran Mrđa

Pristalice Pokreta slobodnih gradjana (PSG) i organizacije "Čuvari Starog grada" postavili su pitanja u Pionirskom parku u Beogradu povodom šest meseci od ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića i poručili da će odgovarati i oni koji su to uradili i oni koji su politički inspirisali to ubistvo.

Oni su raširili veliki transparent "Ko je ubio Olivera Ivanovića" i nekoliko manjih sa natpisima: "Ko je naručio medijsku satanizaciju Olivera Ivanovića", "Poznaješ li osobu koja je naručila ubistvo Olivera Ivanovića", "Ko je Milan Radojičić", kao i "Policajci se stide korumpiranih šefova" i "Kriminalci na slobodi, mirni demonstranti na sudu". 

Predsednik PSG Saša Janković upitao je koji su rezultati istrage o ubistvu Ivanovića i da li će na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem sledeće srede pitati dokle je stigla istraga o tom ubistvu.

"Zašto Marko Đurić svaki dan laže da se prekidaju pregovori dok se ne nađe ubica Olivera Ivanovića i dok se ne oslobode Srbi? Koga lažeš više", upitao je Janković. 

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića pitao da li zna ko su gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i Milan Radojičić, vlasnik ugostiteljskog objekta u Kosovskoj Mitrovici, koga su mediji okaraktelisali kao vlast u pozadini.

"Da li si saznao ko je Radojičić, za koga kažeš da ga ne znaš, a bio je pored tebe više puta", rekao je Janković. 

Janković se obratio i pripadnicima službe bezbednosti koji su čuvali zgradu Predsedništva rečima da su položili zakletvu da bi štitili građane Srbije i čoveka kojeg pitaju ko je ubio Olivera Ivanovića. 

Na skupu je bio i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić koji je pokušao da ometa okupljene uzvikivanjem "Gojko traži pravdu", aludirajući na ubistvo Predraga Gojkovića.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ljuba

Ne uznemiravajte Vučića, čovek se bacio na čitanje.

48 147

Južni

Na koju stranu je sada, ili glavu? Šest stotina stranica moraju imati glave.

40 182

Bravo

Konačno malo razmrdavanja!

65 158

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo