Srbija će uputiti Japanu pomoć od 500.000 evra zbog poplava

Srbija će uputiti Japanu pomoć od 500.000 evra zbog poplava Izvor: N1

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da Japanu uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 500.000 evra zbog poplava u toj zemlji u kojima je stradalo oko 200 osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.

"Imajući u vidu dosadašnju pomoć koju je Japan pružao Srbiji za vreme poplava 2014. godine, kada je Vlada Japana uputila pet miliona evra pomoći, a građani više od dva miliona evra, kao i razne donacije koje su usledile, Vlada Srbije odlučila je da u skladu sa svojim mogućnostima da doprinos saniranju štete koja je pogodila narod nama prijateljske zemlje", piše u saopštenju.

Visoke temperature i nedostatak vode mogli bi uzrokovati širenje raznih bolesti u zapadnom području Japana koje je nedavno pogođeno poplavama u najvećoj katastrofi uzrokovanoj vremenskim neprilikama u poslednjih 36 godina. Stradalo je gotovo 200 ljudi.

Bespovratno mineralno đubrivo voćarima

Vlada je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3.436.850 kilograma mineralnog đubriva KAN 27 odsto N fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednog gazdinstva koja imaju prijavljene površine pod voćem u 2018. godini.

"Neophodno je da se jedinicima lokalne samouprave podnesu prijave u roku od deset dana od dana objavljivanja Javnog poziva", navela je Vlada Srbije i podsetila da poljoprivrednici koji imaju pravo na bespovratnu isporuku mineralnog đubriva mogu da preuzmu 300 kilograma po hektaru, a najviše za jedan hektar prijavljene površine pod voćem.

Tagovi: Japan , poplave , Vlada Srbije

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Konacno

Generalno podrzavam ovakve stvari, nama bre stalno neko nesto pomaze/donira/obucava nas, bruka i sramota na sta smo spali. Mi kao hajde nesto Republici Srpskoj, ali konacno tako nekoj daljoj zemlji da se nadjemo, i pogotovo Japanu, kao sto su drugi vec naveli oni nama vec decenijama ni krivi ni duzni salju gomilu i novca i raznih drugih stvari (naravno nismo mi jedini, Japanci generalno daju mnogo toga za mnogo zemalja).

2 0

Nebojša

Bravo..

132 0

Reka Sava

VUČIČU. Zašto umesto novca ne pošaljete par desetina Montažnih kuća.U Japanu su veoma Cenjene.

5 364

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo