Pompeo traži od Evropljana tvrđi stav prema Iranu

Pompeo traži od Evropljana tvrđi stav prema Iranu Izvor: Reuters/Leah Millis

Američki državni sekretar Majk Pompeo vrši pritisak na evropske države da pooštre stav prema Iranu zaustavljanjem svakog finansiranja koje bi Teheran mogao da iskoristi za izazivanje nestabilnosti na Bliskom istoku i šire.

Na današnjem sastanku s evropskim zvaničnicima u Briselu, Pompeo je iznosio argumente za borbu protiv iranskog "terorizma i ratova preko posrednika".

On je pozvao američke partnere i saveznike da se pridruže američkoj kampanji ekonomskog pritiska na Teheran koja je počela u maju, kada je predsednik SAD Donald Tramp povukao SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

Pompeo je na Tviteru naveo da se "ne može pogoditi" kada će i gde Iran delovati.

"Ne može se pogoditi kada će Iran pokušati da izazove terorizam, nasilje i nestabilnost u nekoj od naših zemalja", naveo je državni sekretar.

Uz taj tvit je išla i mapa sa lokacijama 11 terorističkih napada u Evropi između 1978. i 2018. godine za koje je optužen Iran.

Tagovi: Majk Pompeo , Iran , evropa

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Uvek mi je bio simpatican ovaj covek. Sad Lavrov da kaze koju i zavrsena pred-Jalta kampanja za Heslinki. Ne gleda mi se finale u nedelju, ovo u ponedeljak ce biti 100 puta bolje. Steta sto nema live prenos.

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo