Đorđević: Svi zakoni u Srbiji antidiskriminatorni

Đorđević: Svi zakoni u Srbiji antidiskriminatorni Izvor: N1

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je u razgovoru sa predstavnicima Svetske banke istakao da su svi zakoni u Srbiji antidiskriminatorni i da Srbija ima mnogo bolje rezultate u toj oblasti nego druge zemlje u regionu.

"Srbija sarađuje sa Švedskom i drugim skandinavskim zemljama u želji da dostigne svetske standarde u svim oblastima, da napredujemo po svakom pitanju, a pogotovo kada je reč o ravnopravnosti polova. Trenutno radimo na izradi Zakona o rodnoj ravnopravnosti, u saradnji sa Švedskom, za koju smatramo da je u tome najbolja i da ima najveće standarde, a u toku su i izmene i dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije", rekao je Đorđević.

Dodao da će se paralelno raditi na planu informisanja javnosti, vođenju medijskih kampanja i edukacije, a sve u cilju podizanja svesti građana i građanki o rodnoj ravnopravnosti, saopštilo je Ministrarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Srbija, prema oceni Đorđevića, može biti primer čak i nekim zemljama Eu kako žene mogu biti na visokim pozicijama i da taj posao vode vrlo uspešno.

Rukovodilac programa Svetske banke Marko Hernandez predstavio je analize koje su potrebne za formiranje inovativnog mehanizma za ravnopravnost polova i istakao da je oblast unapređenja rodne ravnopravnosti važna za pridruženje Srbije Evropskoj uniji, pogotovo iz Poglavlja 19 i 23.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Realno

E,moj Djordjevicu,daleko smo mi od Norveske.Dosticemo je za 3 veka,a za tvoju informaciju i svih vas koji sprovodite norveski sistem obrazovanja,da vam saopstim da je FINSKI najbolji ,sigurno jer mi je to saznaje i iz moje struke.Norvezani ,njihov imladi ,odmah posle zavrsetka srednje skole ,zaposljavaju,a oni koji ide na fakultet je mali broj iako im drzava nudi besplatno visoko skolstvo svuda u svetu .Toliko ,koliko unapredjujete nase obrazovanje.Livi mi na tv seriju :,Majstori ,majstori".

1 114

Tuga Pregolema

Samo kada bi imao ko i da ih sprovodi inace sve ce to biti lepo prepisano i upakovano, ne sumnjam....

8 123

Pravnik

Pričaš o zakonima?!Izvini,koje si ti struke?Kakvo ti je radno iskustvo?Da li si položio državni ispit?

18 144

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo