Šarčević o borbi protiv narkomanije: Posao za 155 psihologa

Šarčević o borbi protiv narkomanije: Posao za 155 psihologa Izvor: Tanjug / Filip Krainčanić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će od 1. septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.

Šarčević je za Televiziju Prva rekao da su u toj borbi najvažniji roditelji, koji moraju da brinu za svoju decu i da sarađuju sa školama na prevenciji i borbi sa narkomanijom jer, kako je rekao, "sve potiče iz porodice".

"Škola nije jedino i glavno mesto, jer sve potiče iz porodice. Briga roditelja za svoje dete mora da bude velika. Mi smo u sistemskom Zakonu o obrazovanju postavili mnoge stvari. S jedne strane edukacije, s druge saradnja i s treće kazna za one koji to ne rade", rekao je Šarčević. 

Šarčević je kazao da je Ministarstvo prosvete stožer ideje Komisije za borbu protiv narkomanije u okviru koje se sarađuje sa drugim ministarstvima.  

"Škole rade. Imaju programe prevencije droge", rekao je Šarčević.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bаtаnidza

Једино проширити апсане и затворе и ту примити злочинце продавце дрога, и одузимати им имовину и њом финансирати ту борбу и плаћати стручњаке у тој борби против тог зла.

11 0

Profesor

Ma pored psihologa,treba da zaposle i policajce po skolama,pa doktore,pa "novinare" iz informera, pa snimatelje sa pinka i happyja....Ima tu jos puno mesta za ove sa "biroa"...

20 2

Mile

155 "psihologa iz snsa" bice zaposleno !!! Stvarno ocekujem da ce nezaposlenost pasti na nulu!

25 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo