Nova runda dijaloga u Briselu 18. jula

Nova runda dijaloga u Briselu 18. jula Izvor: ANADOLIJA/Zülfiya Yakup

Nova runda dijaloga predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija održaće se u sredu 18. jula, saopšteno je u Briselu.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini potvrdila je da će biti domaćin novog sastanka u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje.

Mogerini će sa Vučićem i Tačijem razmotriti napredak u dosadašnjim razgovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i planove za sledeće korake i sastanke kako bi se osiguralo da sve strane nastave razgovore intenzivnim tempom, saopštila je portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič.

Poslednji sastanak Vučića i Tačija bio je 24. juna u Briselu.

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Raške

Razmatraće dosadašnji napredak?? A koji napredak?

0 282

Branislav

Ne vidim nikakav napredak u pregovorima osim toga što se u magli najavljuje mogući egzodus Srbije. Šta je smisao pregovora i daljih dogovora ako se oko ničega nismo do sada dogovorili ili ako i jesmo Albanci na terenu ne poštuju...

0 291

dejan

Noba runda dijaloga, ali sve ostalo je po starom. Oni će nastojati da raznim pritiscima pokušaju da Vučića nateraju da im potpiše ono što nikada niko ne sme ni da pomisli u Srbiji, a da pri tome se oni ništa ne obavežu, niti išta da daju.

0 222

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo