Danas: Kad političar osiromaši

Danas: Kad političar osiromaši Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

List Danas pod naslovom "Kad političar osiromaši" piše da iako važi pravilo da što si duže na vlasti, to si bogatiji, ima primera da su prelaskom na višu funkciju neki od političara vidno osiromašili.

Tako je sadašnji ministar finansija Siniša Mali, sredinom 2013. kada je bio "samo" gradonačelnik Beograda, zarađivao oko 340.000 dinara mesečno.

U tekstu Danasa navodi se da mu jet tada plata gradskog čelnika bila 120.000, mesto predsednika Upravnog odbora Komercijalne banke donosilo je 176.000 a članstvo u UO Kliničkog centra Srbije još 44.000.

Od imovine tada je imao dva četvorosobna i jedan petosoban stan, dve garaže i dva automobila, Mazdu 6 i volvo, oba kupljena 2009, a prijavio je i stopostotni udeo u firmi Oli konsalting.

Danas, kao ministar prima platu u Vladi Srbije i, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, nema drugih prihoda.

Od imovine ostao mu je samo petosobni stan i garaža, atomobili i udeli više se ne pominju na imovinskoj listi, piše Danas.

Komentara 126

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Meda Developer

Evo, suze mi potekoše! Da ne treba da mu utrčimo neku kintu, onako ljudski?

76 0

Tuta Bugarin

Nema ni za pivo.

76 1

Marko

Sto rece stara narodna "pij pij pa za pojas zadeni". Niko se funkcije ne bi hvatao za 1000 evra. To se i ocekuje, prirodno je. Al nemoj da vredjamo inteligenciju dela naroda. Sigurno nije sirotinja. Menjajte malo taj marketing dosadicete cak i opranomozgovskim penzionerima.

99 135

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo