Predstavnici SNS i američke NVO o zaštiti prava LGBT osoba

Predstavnici SNS i američke NVO o zaštiti prava LGBT osoba Izvor: N1
Ilustracija

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Biljana Popović Ivković razgovarala je sa predstavnicima američkog Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) o zaštiti prava i sloboda pripadnika osetljivih društvenih grupa u Srbiji, prvenstveno pripadnika LGBT populacije.

Ona je tokom sastanka u Beogradu kazala da Vlada Srbije, koju predvodi SNS, sprovodi politiku potpunog poštovanja ljudskih prava i unapređenja komunikacije sa svim manjinskim društvenim grupama, bez obzira na versku, nacionalnu i seksualnu pripadnost.

Predsednica borda direktora NDI je bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt.

"U Srbiji se Parada ponosa već duži niz godina organizuje bez ijednog incidenta, što šalje jasnu poruku da brinemo o bezbednosti naših građana. To je jasan signal da Srpska napredna stranka vodi politiku tolerancije i poštovanja različitosti svih njenih građana", rekla je Popović Ivković, a preneo SNS.

Član Saveta Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Bob Džo Setvejk ocenio je da su rezultati koje je Srbija postigla u cilju zaštite prava LGBT zajednice značajni, i izrazio uverenje da će se saradnja sa Srpskom naprednom strankom u budućnosti nastaviti istim intenzitetom.

Predstavnici NDI su pohvalili politiku tolerancije Srpske napredne stranke prema pripadnicima osetljivih društvenih kategorija, navodeći da je u skladu sa ciljevima te organizacije koji podrazumevaju nultu toleranciju za diskriminaciju i nasilje.

Nacionalni demokratski institut je američka neprofitna organizacija koja se bavi jačanjem demokratskih institucija širom sveta kroz gradjanski aktivizam. 

Tagovi: SNS , LGBT

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mare

LGBT populacija je do skoro bila u senci, sada svi znaju za njih i to je sasvim normalno u 21. veku, niko protiv njih nema nista.

146 1

Dejan Č.

Pripadnici LGBT populacije imaju prava na svoje seksualno opredeljenje kao i sav drugi svet. Ovo je 2018 godina kada ovakve stvari ne trebaju više biti tabu tema, čak ni na Balkanu.

23 1

Profesor

Početi najpre od škola jer mislim da tu počinju prvi koreni diskriminacije lgbt osoba. Posebno u srednjim školama kada počinje sazrevanje. Decu treba naučiti toleranciji, i izbegavanju nasilja, a porodica svakako u tome ima ključnu ulogu.

14 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo