Protest stanara u Vojvode Stepe zbog naknadne hipoteke

Vlasnici stanova u Ulici Vojvode Stepe 105 protestovali su tokom prepodneva ispred svoje zgrade. Povod za protest je to što bi mogli da ostanu na ulici, jer im je investitor stavio zgradu pod hipoteku zbog bankarskog kredita, a za to su saznali tek nakon kupovine stanova.

Izvor: N1

I to nekoliko godina pošto su se uselili, a većina njih i otplatila stanove. Za probleme pred kojima se se našli krive investitora, banku ali i Katastar.

"Četiri pet stanara je kupilo stanove iz kredita, znate šta znači kredit banke? Znači da je dokumentacija 100 posto ispravna", navodi jedna od stanarki.

"Konkretno mi immao čist predugovor, u ugovoru stoji hipoteka, ali konkretno nas je vodio i par stanara kod svog notara koji nas nije uputio da postoji hipoteka na tome, a neke uopšte nije vodio kod notara", kaže jedan stanar.

Dovedeni su u pat poziciju nečinjenjem i državnih organa i na volšeban način su dovedeni u situaciju da možda budu prinuđeni da otkupljuju već otkupljene stanove, kaže advokat Dragoš Cukavac.

Niko nikada, banka ili investitor, nije stao ispred nas i rekao nam da postoji način da se ovo reši, kaže jedna stanarka.

Investitor SAB grupe je finansiranje izgradnje obezbedila 2012. godine tako što je uzela pozajmicu od banke. U momnetu odobravanja zajma u Katastru je trebalo da stoji zabeležba da će hipoteka biti stavljena, ali to se nije dogodilo.

Ukoliko nadležne institucije ne učine nešto da ih zaštite, stanovnici ove zgrade najavljuju da će ponoviti protest u centru grada.

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ne Morate Da Objavite

Jel mozete gospodo sa N1 da proverite neke antibot servise i blokirate neke IP adrese? Na svakoj vesti sve minusi na komentare kakvi god da su

15 158

mao zedong

Primerom Islanda, Novog zelanda i dr. izbaciti strane banke napolje iz zemlje. I tad mozemo da pocnemo da govorimo o napretku. Dotle, dzaba prica.

13 343

kgb sou

to nije resenje jer smo imali i domace banke koji su pljackali gradjane. Resenje je da ova vlast padne pa da se novim zakonima predupredi mafijasenje po bankama, katastrima, javnim beleznistvima i sl.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo